reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak miesiączki - test negatywny - karmię piersią

Mama_to_Ja

Zaciekawiona BB
Dzień dobry ☺️,

Karmię piersią już prawie rok, od dwóch miesięcy mam miesiączkę i z Mężem staramy się o kolejne Dzieciątko. Miesiączka spóźnia się już 5 dzień, a test niestety negatywny. Zastanawiam się czy mogę zajść w ciąży karmiąc, a może przy 3 miesiączce po porodzie starania to za wcześnie? A może owulacja się przesunęła, a cykle od zawsze mam dość długie 39 dni.. Może jest jeszcze szansa, że wyjdzie z opóźnieniem. Jak myślicie? Ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie ❤️ 🌹

Ps. Bóle brzucha są, temperatura podwyższona 37,1°C, oczywiście brak miesiączki. Załóżmy, że owulacja wystąpiła 6 Stycznia, a 9-10 Stycznia miałam najmocniejszej bóle brzucha, jajników w tym cyklu, więc można zakładać, że owulacja jednak była w tych dniach. Ostatni akt małżeński był właśnie 6 Stycznia.

reklama
Jak ostatni stosunek był 6 stycznia, to test byłby już pozytywny.
Moim zdaniem trzeba czekać na @.

Dzień dobry ☺️,

Karmię piersią już prawie rok, od dwóch miesięcy mam miesiączkę i z Mężem staramy się o kolejne Dzieciątko. Miesiączka spóźnia się już 5 dzień, a test niestety negatywny. Zastanawiam się czy mogę zajść w ciąży karmiąc, a może przy 3 miesiączce po porodzie starania to za wcześnie? A może owulacja się przesunęła, a cykle od zawsze mam dość długie 39 dni.. Może jest jeszcze szansa, że wyjdzie z opóźnieniem. Jak myślicie? Ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie ❤️ 🌹

Ps. Bóle brzucha są, temperatura podwyższona 37,1°C, oczywiście brak miesiączki. Załóżmy, że owulacja wystąpiła 6 Stycznia, a 9-10 Stycznia miałam najmocniejszej bóle brzucha, jajników w tym cyklu, więc można zakładać, że owulacja jednak była w tych dniach. Ostatni akt małżeński był właśnie 6 Stycznia.
A temperaturę mierzysz regularnie, o stałej porze? Przy kp jak najbardziej można zajść w ciążę, ale pierwsze 2-3 cykle po powrocie miesiączki często są jeszcze bezowulacyjne, organizm musi "zatrybić" ;)

Zgadza się, więc będę musiała próbować dalej, aż wszystko zatrybi 😀☺️ Przed chwileczka na wkładce zauważyłam dość dużą ilość kremowego śluzu, który już oczywiście pojawiał się przy ciążach, więc może jednak jest szansa.

Zgadza się, więc będę musiała próbować dalej, aż wszystko zatrybi 😀☺️ Przed chwileczka na wkładce zauważyłam dość dużą ilość kremowego śluzu, który już oczywiście pojawiał się przy ciążach, więc może jednak jest szansa.
ja w aktualnej ciąży robiłam 10 testów, wszystkie negatywne. Miesiączka spóźniała mi się 14 dni, już nie wiedziałam co mi jest. Ginekolog mówił, że okres przyjdzie za moment. Nie dałam za wygraną, w piątek zrobiłam betę- negatywna. W poniedziałek znowu beta i pozytywna i była już wysoka bo Ok 200..🤣 nawet nie wiem ile mi się owulacja przesunęła i jak to jest możliwe.
Trzymam za Ciebie kciuki!
podobno w ciąży i przy karmieniu piersią, dziecko reaguje na pierś bardziej niechętnie do niej podchodzi. Może to zauważyłaś? :))

ja w aktualnej ciąży robiłam 10 testów, wszystkie negatywne. Miesiączka spóźniała mi się 14 dni, już nie wiedziałam co mi jest. Ginekolog mówił, że okres przyjdzie za moment. Nie dałam za wygraną, w piątek zrobiłam betę- negatywna. W poniedziałek znowu beta i pozytywna i była już wysoka bo Ok 200..🤣 nawet nie wiem ile mi się owulacja przesunęła i jak to jest możliwe.
Trzymam za Ciebie kciuki!
podobno w ciąży i przy karmieniu piersią, dziecko reaguje na pierś bardziej niechętnie do niej podchodzi. Może to zauważyłaś? :))
Gratuluję Serdecznie. Życzę wszystkiego dobrego!☺️🤗 Synuś pije i nic nie wskazuje na to, aby miał przestać. Uwielbia cyca! Chodzi już od pół miesiąca i mówi "Mama", "Tata" i "Cyc, Cyce" i ciągnie za bluzkę, żeby mu dać. A jak się kąpie lub robię siusiu tuż przed kąpielą, a jest ze mną w łazience, to łapie za piersi, przyciąga do siebie i pije. Hehe🤗🥰 Kochany bubulek -niuniulek👶🏻❤️❤️

reklama
Dzień dobry ☺️,

Karmienie piersią nie jest metodą antykoncepcji więc jak najbardziej da się zajść w ciążę karmiąc.
Jednakże kiedy tego nie wie nikt. Są mamy które zajdą w kolejną ciążę już pp połogu. Są takie, które nawet nie dostaną pierwszej miesiączki po ciąży. Ale są też takie które nie zajdą w te ciążę nawet mając reguralny okres i karmiąc raz dziennie 4latka.

Oczywiście możesz robić sobie testy owulacyjne, mierzyć temperaturę czy nawet chodzić na monitoring cyklu ale musisz pamiętać, że przy KP może to nic nie mówić. Miesiączka nie musi być reguralnie, owulacje nawet jak są mogą być słabej jakości, a endometrium cienkie.

Nie pozostaje nic innego ja po prostu kochać się na zdrowie i próbować 🙂

Do góry