reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

EwelinaK - trzymaj się i porozmawiaj z Zosieńką, że na nią jeszcze trochę czasu...
Asia - oby Wiki się nie pchała przedwcześnie, jeszcze przynajmniej 2 tygodnie niech doczeka i posiedzi u mamy...
Ja mam ostatnio koszmarne noce..Jakbym umiała na drutach robić to bym mogła całą wyprawkę wydziergać przez te nieprzespane noce...I to nie, że coś mi dolega, tylko po prostu obudzę się do łazienki i oczy jak "5 zł" - niby nie chce mi się spać...wtedy usiądę w oknie i podziwiam co się nocą na osiedlu dzieje ehhh...

reklama
OLA wspolczuje nieprzespanych nocy. Doskonale wiem co przezywasz.
U mnie nadal mrowienie w rekach i bol w lewym biodrze podczas spania ale na szczescie od dwoch nocy przesypiam cala noc. Budze sie tylko z bolu ale jak ten przejdzie to od razu zasypiam .Mam nadzieje ze dalej tak bedzie. Mi polozna dzisiaj powiedziala ze to stawianie sie macicy czyli taki wypietyw poporzek brzucha pas tak jakby caly kregoslup dziecko wypielo to sa wlasnie lekkie skurcze ktore powinny ciagnac do dolu. Mam zakaz glaskania malej przez ten tydzien bo tak ja to pobudza ze wywoluje te skurcze i moge niechcacy wywolac akcje porodowa :-D Po jej wyjsciu mala takie figury robila i faktycznie mialam wrazenie ze szuka sobie miejsc jakby tu juz wyjsc :-D

OLA wspolczuje nieprzespanych nocy. Doskonale wiem co przezywasz.
U mnie nadal mrowienie w rekach i bol w lewym biodrze podczas spania ale na szczescie od dwoch nocy przesypiam cala noc. Budze sie tylko z bolu ale jak ten przejdzie to od razu zasypiam .Mam nadzieje ze dalej tak bedzie. Mi polozna dzisiaj powiedziala ze to stawianie sie macicy czyli taki wypietyw poporzek brzucha pas tak jakby caly kregoslup dziecko wypielo to sa wlasnie lekkie skurcze ktore powinny ciagnac do dolu. Mam zakaz glaskania malej przez ten tydzien bo tak ja to pobudza ze wywoluje te skurcze i moge niechcacy wywolac akcje porodowa :-D Po jej wyjsciu mala takie figury robila i faktycznie mialam wrazenie ze szuka sobie miejsc jakby tu juz wyjsc :-D

A ja do wczoraj myślałam,że to mały mi się tak napręża. Dopiero gdy poczytałam w necie okazało, ze to chyba są te skurcze przepowiadające B-H. I muszę powiedzieć,że coraz częściej mi się one zdarzają.

ja chyba wczoraj też miałam pierwsze skurcze ale na szczęście przeszły

zaczynam sobie zdawać sprawę, że to już niedługo

Ja od kilku dni mam tak samo, brzuch mi się napina, robi się twardy jak kamień, i tak przez kilka sekund.... do tego wczoraj mała tak wierzgała, że myslałam że mi wyskoczy z brzucha, a ból niesamowity, i tak dziwnie mnie kłuje. Dziewczyny to już tuż tuż

Mój brzuszek też twardnieje coraz częściej, jak tak sobie liczę to średnio 4-5 razy na dzień. Ale nic nie boli więc jestem happy :-)

Hm mi też nieraz się tak wybrzusza i byłam przekonana, że to Maluszek się wypina. Ogólnie oprócz dobijającej mnie zgagi czuje się nie najgorzej.
Jej.. zaczynam się przerażać na myśl o niedługim porodzie. Ciągle wydaje mi się to takie nierealistyczne, że niedługo będę miała dziecko. Szok!:sorry:

dzoanna dla mnie to tez szok, ze już za chwilę będę miała dziecko, jakoś w tą ciążę nie do końca wierzę, haha....

u mnie tez największą dolegliwością ciążową jest zgaga, która mnie dobija czasami, używam renni ale nie chcę za dużo więc lecze się mlekiem, ale za to nie wiem co to bóle kręgosłupa czy bezsenność, ale co lepsze to trudno by było wybrać

Dziewczyny u mnie też tak jest, przy pierwszym dziecku to chyba normalne. Tak trudno uwierzyć że za chwilę całe życie się diametralnie zmieni i zacznie się kręcić wokół tej małej istotki. Lecą te tygodnie, brzuszki rosną a mimo to wszystko wydaje się takie odległe ;-)

reklama
Ja też mam takie uczucie jak Wy, pewnie dużo się zmieni, dojdzie dużo zmartwień, wydatków. Ale bądzmy dobrej myśli nie my pierwsze...

Do góry