reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Ellsi mnie przez kilka dni też tak jakby pępek bolał a potem przestał i zauważyłam że bardziej się uwypuklił więc może u Ciebie też tak będzie.
A tak na marginesie to ten wątek coraz bardziej przypomina zwierzenia emerytek a nie ciężarówek :-p

reklama
Współczuję bóli dziewczyny. Ja na szczęście większych problemów ze spaniem nie mam choć zdarzają się gorsze noce, gdy żadna pozycja nie jest wygodna. Niestety chyba moje biodra się odzywają, bo już druga raz z kolei bolą jak długo na jednym boku leżę, a rano to już oba i to tak, że ruszyć się ciężko. Na szczęście jak rozchodzę to przechodzi.

madzik mam nadzieję, że to jednak nie spojenie. Może właśnie z biodra promieniuje?

no to i jak się dołącze.
mnie bolą okropnie palce w stawach i kolana. ręce szczególnie rano tak nardzo że nawetnic pokroić nie mogę :(

Asia - ja miałam to samo w ubiegły piątek, że diabelnie bolały mnie palce od rąk, normalnie ruszyć nimi nie mogłam, w mycie rąk to mi straszliwy ból sprawiało...Ale ustąpiło nawet nie wiem kiedy...
A ostatnio właśnie też zauważyłam jakby mnie pobolewało spojenie łonowe, ale w sumie nie wiem czy to ból, czy co...bo to takie uczucie napierania jak stoję i jeszcze mnie pod pośladkami boli..ehhh, a było tak dobrze, nie narzekałam, nic mi nie dolegało, a teraz już po kolei zaczyna mi wszystko "przeszkadzać"...

Witam Was Dziewczyny,

Mam termin na pażdziernik i chciałabym skorzystać z waszej opini może ktoraś z was miała bądz ma podobnie a mianowicie czuję czasami takie rozciąganie jak w czasie miesiączki trwa to kilka sekund i przechodzi, mialam kiedyś podobnie w okolicach 17 tygodnia i ginek mówił ze to rozciąganie się macicy czy na tym etapie ciazy moze onzaczać to samo czy to są jakies skurcze :sorry: nie mam pojęcia :confused2:

Też dołączam do grona emerytek. Wczoraj zaczęło mnie boleć spojenie łonowe- co za cholerstwo. Noc względnie minęła- nie licząc wiecznego wstawania do kibelka. Tak mi się ciężko podnosi z łóżka. W dzień jak tylko mogę to korzystam z pomocy męża, żeby np pomógł mi wstać z "miekkich" rzeczy (kanapy, fotela)- no normalnie niepełnosprawna.
Marti może masz po prostu skurcze braxtona-hicksa? U mnie one raczej nie są bolesne, tylko takie napinające, ale czasami zdarza się małe pobolewanie. No chyba, ze odczuwasz jakiś silniejszy ból- to może lepiej z tym do lekarza.

Tofilesia ja mam podobnie ze wstawaniem. Czuję się normalnie jak pokrak. M to nie zdaje sobie sprawy że to nie jest wcale takie proste. Niesamowite że taki balonik zmienia nam tak poczucie równowagi i środek ciężkości.

reklama
madzik a nie mozesz zadzwonic do ginka i powiedziec o tych bolach? Do 28 jeszcze sporo czasu. Zebys sobie krzywdy nie zrobila a poza tym po co sie tak meczyc jesli moze Ci cos ginek na to poradzi.
aniawos wspolczuje astroida, wiem ze liczylas po cichu ze tym razem nie wyjdzie...
Lacze sie z Wam wszystkimi w bolu i dolegliwosciach.
Oj dziewczyny, tak zesmy narzekaly w I trymestrze ze nam tak zle a jak bysmy wiedzialy jak to bedzie na koncowce to pewnie bysmy sie cieszyly ze jest nam tylko niedobrze, cos tam boli itp :-) Ja nie dosc ze chodze jak kaczka to mam oczywiscie te same problemy co Wy. Wstac z lozka, fotela, kanapy - najwiekszy wysilek w ciagu dnia :-) Nie ma rady trzeba jakos przezyc. Juz niedlugo i bedzie po wszystkim :-)

Do góry