reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

A ja dziewczyny od paru dni mam bóle chyba spojenia łonowego, boli mnie najczęściej w nocy jak się przekręcam z boku na bok, jak wstaję do toalety albo jak za długo pochodzę sobie. Nie wiem czy to jest dlatego ze rozchodzą się wiązadła i miednica się rozszerza czy moze jeszcze cos innego.czy mmiałyscie coś takiego lub macie>????

reklama
ja miałam i czasem nadal mam,zwłaszcza jak za dużo chodzę...jakieś 2 tyg. temu bolało tak mocno,że poruszałam się jak istna kaleka,każda zmiana pozycji była bolesna,na szczęście rozeszło się to,co miało się rozejść i teraz mam sporadycznie.

to chyba jest norma w naszym stanie, dziewczyny często pisały o takim bólu. Mnie też czasem to dopada, właśnie jak wiecej chodzę a poza tym też w nocy

Kurczę zawsze jak idę do lekarza to jestem taka uhahana a później ląduję w szpitalu. Zastanawiam się co się będzie działo jak naprawdę do niego trafię z bólem. Jak na razie to wszystko w normie. Spojenie niekiedy pobolewa i nieszczęsne jedno żebro a tak to czuję się w porządku.

A ja dziewczyny od paru dni mam bóle chyba spojenia łonowego, boli mnie najczęściej w nocy jak się przekręcam z boku na bok, jak wstaję do toalety albo jak za długo pochodzę sobie. Nie wiem czy to jest dlatego ze rozchodzą się wiązadła i miednica się rozszerza czy moze jeszcze cos innego.czy mmiałyscie coś takiego lub macie>????

JA mam to samo! To taki bol w nocy ze dzis myslalam ze sie poplacze, do tego plecy, brzuch, maly kopie i ja mysllam ze rodze! Pytalam gina i powiedzial ze to obciazona macica napiera na miesnie brzucha i bioder i pachwin i ze trzeba sie przyzwyczaic. :-(

Mam pytanie, może ktoś ma podobnie.
Jak to jest u Was z wydzielinami? Bo ja do tej pory raczej nie miałam, albo czasem minimalnie coś mi się wysączyło. Od kilku dni, szczególnie z rana wypływa ze mnie trochę przezroczystej wydzieliny, czasem trochę ze śluzem. Nakręcam się czy to nie wody płodowe, a nie wiem jak rozpoznać. Nie ma tego dużo, ale wkładkę muszę nosić. Tak sobie myślę też, że to od luteiny, którą zaczęłam brać jakiś tydzień temu dopochwowo. Byłam tydzień temu na USG i poziom wód był w normie więc powinno być ok. Jak myślicie?

ja nigdy wkłądki nie potrzebowałam. Nie lubie ich nosić, poprostu z nimi czuję sie nieświeżo. Do ginkigdzieś około 6 miesiąca powiedziałam że muszę je zacząc nosić, to była w szoku ze tak późno. Także dzoana82 to normalne, a jak zacznął saczyć się wody bo będziesz o tym wiedziała ;-);-)

reklama
Ja od samego początku mam duże upławy, ale żadnej infekcji nie mam..tak po prostu.

bebzonik ja znowu bez wkładki czuję się nieświeżo. Zawsze je noszę..teraz w ciąży większe, a tak po za, to te milimetrowe, cieniutkie.

Do góry