reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

To raczej normalne - nawet ostatnio w którymś kalendarzu ciąży przeczytałam, że teraz ta ilość wydzieliny będzie jeszcze większa - więc nie ma co się przejmować ;-)

reklama
A ja mam straszne bole bioder w nocy i mysle ze to wlasnie macica naciska :baffled: Poskarze sie gince za tydzien na wizycie bo strasznie mnie to meczy. Do tego stopnia ze budze sie z bolu. Nie wspomne juz o bolu ciagnacego brzucha jak sie w nocy z boku na bok przekrecam. ehhh jeszcze troche trzeba wytrzymac, tylko najbardziej wkurza mnie to, ze teraz kiedy czlowiek ma sie wyspac za nastepny rok to nie ma takiej opcji bo ciagle cos dolega :angry:
Co do uplawow i wkladek to ja dokladnie tak samo jak aniawos nie wyobrazam sobie bez niej. Uczucie mokrych majtek jest dla mnie takim dyskomfortem ze wole nosic wkladke. Teraz tylko tez przeszlam na wieksze bo tyle czasami leci ze wygodniej jest miec te dluzsze. Dzoana, nie przejmuj sie wiec bo to bardzo normalna sprawa :-)

ja przed ciąża w ogóle nie miałam potrzeby nosić, bo nic mi nie leciało i majtochy też było suche więc po co je nosić :-)

bebzonik..nie wiem, dla mnie po prostu bardziej higienicznie..
bluetooth współczuję bólu wszystkiego...jeszcze trochę i będziemy mieć inne problemy;-)

bebzonik..nie wiem, dla mnie po prostu bardziej higienicznie..
bluetooth współczuję bólu wszystkiego...jeszcze trochę i będziemy mieć inne problemy;-)

W pelni sie zgadzam. Nawet nie pamietam od ilu lat nosze wkladki ale jak jej nie mam to czuje sie jakos dziwnie.
aniawos i to mnie tylko pociesza - odliczanie juz zaczete - jeszcze 48 nocy z bolem bioder a potem to juz bede miala zupelnie inne problemy i inne bole :-D

Ja też już oraz bardziej odczuwam ból spojenia łonowego. Zazwyczaj ból doskwiera przy wstawaniu z pozycji leżącej, a o przerwacaniu z boku na bok to juz nawet nie wspomnę.
Ja tez sobie nie wyobrażam chodzić bez wkładki. Jakoś tak nie świeżo się czuję jak jej nie mam.

jejku, mam wrażenie, że będziemy tak jeszcze narzekać do końca, mi też doskwiera to spojenie łonowe - takie ukłucia bólu jak się wstaje albo kładzie czy siada i ból pachwin chyba jak się obracam w nocy albo wstaję z krzesła... dzisiaj się wymarudzę mojemu gin... a i jeszcze wychodzą mi coraz większe żyły na piersiach, jakiś czas temu jak mu pokazywałam biuścik, to mówił, ze to normalne, mam nadzieję, ze z czasem zniknie. A w ogóle, to mam wrażenie, że mi teraz w ciąży piersi jakoś nierówno urosły, tak jakby prawa była ciut mniejsza od lewej... No i jeszcze mam takie zaczerwienienia po wewnętrznej stronie ud, ale nie od spodni, bo mogę cały dzień w domu chodzić w majteczkach (oczywiście z wkładką jak my wszystkie) a i tak chyba od zmęczenia się żyłki pokazują... no to sobie z rana ponarzekałam.

Od czasu do czasu wieczorem męczy mnie zgaga, biorę jedną pastylke reni i przechodzi, ale dzis to już po śniadaniu zaczeła mi dokuczać. Nieźle mała uciska mi na żołądek :szok:

reklama
U mnie też zgaga zaczyna się odzywać. Całą ciążę spokój a teraz prawie każdego wieczoru pojawia się to nieprzyjemne uczucie. Wczoraj zjadłam troche migdałów i w sumie troche przeszło...

Do góry