reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

U mnie z dolegliwości to brzuch uciskający żebra, czasami mnie skurcz w łydce łapie ale odkąd zażywam magnezin 3x dnia jest lepiej, tylko teraz od 2 dni co zjem śniadanie, a po nim witaminy i magnez to wymiotuję...

reklama
Dora moja znajoma też miała zatrucie ciążowe i miała cc, nie było problemu z tym opuchnięciem- a była wielkim balonem..
miki ja brałam magnezin i przestałam, bo nie widziałam efektów..dalej drętwieję..i zastanawiam się jak będę spała w sierpniu, skoro już teraz mam problemy..

Ja biorę witaminy Femibion Natal2, czuje sie po nich normalnie, nie wymiotuje. Biorę też od niedawna aspargin. Brałam go juz przed zajściem w ciążę.
Śpię normalnie, ae budzę się wcześniej koło 4 i jeszcze czasem udaje mi sie zasnąć.

Mnie to strasznie jedno żebro boli po prawej stronie. Niestety ale najbardziej na tej stronie lubię spać więc trochę kiepsko. Ból utrzymuje się jak siedzę. Jestem zmęczona i nic mi się nie chce. Jak na razie daję radę spać na plecach chociaż i tak staram się na prawym boku. W nocy jest mi strasznie niewygodnie i z 1000 razy zmieniam pozycję.

Ja tez biorę witaminy Femibion Natal2 i wszystko wporządku z samopoczuciem. Śpię na bokach i na plecach bez problemu, tylko brakuje mi leżakowania na brzuszku :(

Ja biore Femibion Natal Classic, wit c, Aspargin (ale raz dziennie bo skurcze juz mi tak nie dokuczaja a jesli juz sie jakis zacznie to naprezam tak noge ze od razu znika), Biofer (zelazo - co drugi dzien) i tyle (ostatnio mialam furagine i jakis probiotyk do tego ale juz mi lepiej wiec odstawilam).
Nie mam zadnych dolegliwosci (no nie liczac upierdliwego hemoroida), spie na obu bokach, na plecach, nic mnie bardzo nie boli, tylko jak zjem obiad od razu czuje sie 10kg ciezsza i ciezko mi wyjsc po schodach do pokoju :D
Dziewczyny cieszmy sie za narazie taka pogoda jest, bo ja nie wiem co to bedzie jak przyjda upaly - cchyba z lozka sie nie bede roszala - przystawie sobie tylko wiatrak :D

reklama
Do góry