reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Ja też mam wizyty raz na miesiąc, tak jak przez całą ciążę. KTG miałam tylko raz, ze względu na zatrucie żołądkowe. Teraz mam wizytę w środę, pewnie już ostatnią.

reklama
Ja miałam zawsze raz w miesiącu, ostatnio za 3 tgodnie, i teraz wyjdzie dwa, bo dostałam zwolnienie równo do terminu, a jeśli nie urodze wczesniej to jeszcze bedę musiała iśc, ale mam nadzieje że już nie pójdę - bo wolę za te 130 zł kupić pieluszki.

Ja do tej pory miałam wizyty raz w miesiącu, a przy końcówce co 2 tyg,a ktg jeszcze nie miałam robionego. Teraz mam wizytę w środę i chyba to będzie ostania wizyta. Jeśli się nie rozpakuję do 12 wrzesnia , to wtedy pójdę tylko po zwolnienie.

Hej dziewczyny,
widze, ze w Polsce jest zupelnie inne podejscie do ciazy, ja u lekarza bylam tylko raz i to rodzinnego, wtedy mialam morfologie i inne badania, a od tej pory to tylko widuje polozna, najpierw co 1,5 miesiaca a teraz co dwa tygodnie, ale u niej mam tylko sprawdzany mocz i robiony wywiad, a no i slucha tetna dziecka. I nic poza tym, ktg to bede miala, ale w dzien porodu. Tu wychodza z zalozenia, ze jak sie nic nie dzieje to po co cokolwiek robic, niby ok, ale chyba wolalabym troche wiecej opieki, biorac pod uwage, ze nawet badania gin. nie mialam ani razu w czasie ciazy

Tak jak piszesz frigga, chory mężczyzna to gorzej niż dziecko. No, ale cóż, czasami można się porozczulać nad nimi :-)

A mi się wydaje, że faceci robią to celowo. Tzn. tak umimerają przy byle jakim katarku. Tak to oni zawsze o nas dbają, dlatego liczą na to, że w czasie choroby to my będziemy się o nich troszczyć.

dziewczyny a uświadomcie mnie co ile macie wizyty? co tydz czy dwa?? i czy dodatkowo chodzicie na ktg?

Ja od początku miałam wizyty co miesiąc. Teraz ta dzisiejsza i kolejna jest już co 3 tygodnie. KTG jeszcze nie miałam, ale też nie odczuwam żadnych skurczy ani innych dolegliwości.

Jeny dziewczyny jak dobrze że te ostatnie tygodnie ciąży nie przypadły na zimę... Nie jestem w stanie się tak schylić żeby ubrać skarpetki - a wcale nie mam dużego brzucha jak na 9 miesiąc. Nie wyobrażam sobie jakbym codziennie miała ubierać, skarpetki, rajstopy albo wiązać buty...

reklama
Jeny dziewczyny jak dobrze że te ostatnie tygodnie ciąży nie przypadły na zimę... Nie jestem w stanie się tak schylić żeby ubrać skarpetki - a wcale nie mam dużego brzucha jak na 9 miesiąc. Nie wyobrażam sobie jakbym codziennie miała ubierać, skarpetki, rajstopy albo wiązać buty...

a wyobrazasz sobie pakowac sie w zimowe kurtki (jesli bylyby dalej dobre), swetry itp...

Do góry