reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Ja też mam wizyty raz na miesiąc, tak jak przez całą ciążę. KTG miałam tylko raz, ze względu na zatrucie żołądkowe. Teraz mam wizytę w środę, pewnie już ostatnią.

reklama
Ja miałam zawsze raz w miesiącu, ostatnio za 3 tgodnie, i teraz wyjdzie dwa, bo dostałam zwolnienie równo do terminu, a jeśli nie urodze wczesniej to jeszcze bedę musiała iśc, ale mam nadzieje że już nie pójdę - bo wolę za te 130 zł kupić pieluszki.

Ja do tej pory miałam wizyty raz w miesiącu, a przy końcówce co 2 tyg,a ktg jeszcze nie miałam robionego. Teraz mam wizytę w środę i chyba to będzie ostania wizyta. Jeśli się nie rozpakuję do 12 wrzesnia , to wtedy pójdę tylko po zwolnienie.

Hej dziewczyny,
widze, ze w Polsce jest zupelnie inne podejscie do ciazy, ja u lekarza bylam tylko raz i to rodzinnego, wtedy mialam morfologie i inne badania, a od tej pory to tylko widuje polozna, najpierw co 1,5 miesiaca a teraz co dwa tygodnie, ale u niej mam tylko sprawdzany mocz i robiony wywiad, a no i slucha tetna dziecka. I nic poza tym, ktg to bede miala, ale w dzien porodu. Tu wychodza z zalozenia, ze jak sie nic nie dzieje to po co cokolwiek robic, niby ok, ale chyba wolalabym troche wiecej opieki, biorac pod uwage, ze nawet badania gin. nie mialam ani razu w czasie ciazy

Tak jak piszesz frigga, chory mężczyzna to gorzej niż dziecko. No, ale cóż, czasami można się porozczulać nad nimi :-)

A mi się wydaje, że faceci robią to celowo. Tzn. tak umimerają przy byle jakim katarku. Tak to oni zawsze o nas dbają, dlatego liczą na to, że w czasie choroby to my będziemy się o nich troszczyć.

dziewczyny a uświadomcie mnie co ile macie wizyty? co tydz czy dwa?? i czy dodatkowo chodzicie na ktg?

Ja od początku miałam wizyty co miesiąc. Teraz ta dzisiejsza i kolejna jest już co 3 tygodnie. KTG jeszcze nie miałam, ale też nie odczuwam żadnych skurczy ani innych dolegliwości.

Jeny dziewczyny jak dobrze że te ostatnie tygodnie ciąży nie przypadły na zimę... Nie jestem w stanie się tak schylić żeby ubrać skarpetki - a wcale nie mam dużego brzucha jak na 9 miesiąc. Nie wyobrażam sobie jakbym codziennie miała ubierać, skarpetki, rajstopy albo wiązać buty...

reklama
Jeny dziewczyny jak dobrze że te ostatnie tygodnie ciąży nie przypadły na zimę... Nie jestem w stanie się tak schylić żeby ubrać skarpetki - a wcale nie mam dużego brzucha jak na 9 miesiąc. Nie wyobrażam sobie jakbym codziennie miała ubierać, skarpetki, rajstopy albo wiązać buty...

a wyobrazasz sobie pakowac sie w zimowe kurtki (jesli bylyby dalej dobre), swetry itp...

Do góry