reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

A i jeszcze jedno ja w zimie nie lubiłam być w ciąży bo wogóle z brzuszkiem nie mogłam się pokazywac bo był nie widoczny ;-) i długo wszyscy się dziwili ze jesetm w ciąży bo wszystko długo było zakryte.

reklama
Wreszcie uporałam się z dolegliwościami z moimi dziasłami. Całą ciąże był spokój, a teraz na samą końcówkę zaczeły mi krwawić, pękać, boleć, strasznie uciążliwe uczucie...ale to już za mną:-) Jakby któraś miała podobny problem, to niech spokojnie do mnie pisze. Przetestowałam chyba wszystkie sposoby, czy specyfiki, które są dopuszczane w ciąży, naturalne, ziołowe i poprostu łagodne, polecane przez lekarzy i w końcu pomogło:tak:

Iguana - pisz - bo ja mam od jakiegos czasu problem z krwawiącymi dziąsłami. Fakt - nie bolą jakos strasznie - ale to krwawienie podzcas mycia zębów - jeszcze takiego nie widziałam :szok: Co Ci pomogło?

Na krwawienie dziąseł bardzo pomogła mi pasta Lacalut Activ (taka biało-czerwona tubka), bo jest kilka typów tej pasty, w tym sensitive na wrażliwe zęby, ale to właśnie activ okazała się najlepsza. A w dodatku smarowałam ranne dziąsła takim żelem z wyciągiem z szałwii Aperisan Gel, bo płukanie samą szałwią znacznie słabiej pomagało.

A na samą infekcję dziąsła (bow jednym miejscu to już nie krwawiło, tylko dość mocno bolało) przepisał mi dentysta płyn do płukania Perio Aid, 2x dziennie, ale można nim płukać tak 1,5-2 godzin po myciu zębów pastą, bo podobno pasta znacznie osłabia działanie płynu. Płyn okazał się też trafem w 10-tkę, bo choć kuracja trwała tydzień to infakcja została pokonana:-)

Wszystkie wymienione środki można dostać bez recepty.

Dziewczyny a Wy tez tak macie, ze czasami na bieliznie pojawia Wam sie taki bialy sluz? Ja niedawno poszlam sobie do WC bo cos mi mokro bylo... a tu patrze i takie cos jest... Marwie sie... :-(

Biały i przeźroczysty śluz jest normalną rzecza zarówno w ciąży jak i nie, chyba że jest konstystencji "serkowatej" to oznacza prezważnie infekcje

Tak, białe i przezroczyste upławy to normalne zjawisko w ciąży, oczywiście jeśli nie pieką i nie swędzą. W wersji serkowatej to infekcja, drożdżak (candida), też popularne w ciąży, ale to już trzeba podleczyć.

reklama
może głupie pytanie, ale mam dylmat czy któraś dziewczyna stosowała czopki glicerynowe przed CC?? ja mam cc jutro i się zastanawiam czy sobie zaaplikować tak dla "świętego spokoju" tylko na opakowaniu jest napisane stosować na noc, rezultat po 15-60 minutach, no to bez sensu mi na noc chyba stosować chyba rano nie?? na IP mam byc na 8, więc rano zdążę

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry