reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle głowy

a mnie dzisiaj znowu dopadl migrenowy bol glowy :( ..... jak wrocilam z pracy, padlam na 3 godzinki , wstalam , pojechalam do taty i dopiero tam kolo 20stej mi przeszlo :)

czy ktoras z was swedzi moze skora na brzuchu i na piersiach?? bo mnie swedzi i to okrutnie, maz mi mowi , ze to przez to ze sie rozciaga (rosnie  ;D ) .... kurcze smaruje balsamami, ale nie pomaga , swedzi zwlaszcza na wieczor...a moze to alergia jakas  ???

reklama
To swędzenie to jeszcze nic zobaczycie około 7-8 miesiąca :mad: :mad:, jak skóra będzie się rozciągać do granic możliwości. Spróbujcie oliwkę, zamiast balsamów. No i gdzieś czytałam, że oliwa z oliwek jest najlepsza i podobno zapobiega rozstępom. Ale sama jeszcze nie próbowałam.
A mnie tez swędzi ale tylko brzucho, bo tego mam jeszcze okrponie sucha cerę, więc efekt spotegowany :mad: :mad: :mad: :mad:

Basiii ja podobnie jak ty prawie bez objawowo, tu się nie ma czego wstydzić, my się módlmy żeby nas to nie dopadło a dziewczynkom trochę odpuściło ;D

MoniQa mniewczoraj też swędziała skóra na brzusniu i nic nie mogło do niego dotykać bo miałam wrażenie, że rysuję sobie go czymś ostrym. Dzisiaj jest ok ;D

A ja dzisiaj poszlam z tym do lekarza i dal mi na swedzenie masc z witamina A :)

karola7 ja sie smaruje oliwka "Panadol" - moze tego sprobuj ... jestem zachwycona miekkoscia i nawilzeniem skrory  ;D ;D ...a ze pozniej bedzie jeszcze bardziej swedziec to napewno ...swedzi znaczy ze rosnie ;)

Panadolu sie boję bo mój synio sie strasznie uczulił (od Johnsona zresztą jeszcze gorzej), więc wole nie próbować, bo skłonności to ja mam :mad: Ale dzięki za radę. Na razie ma swój ulubiony balsamik 3in1 i trochę pomaga, ale może poszukać jakiegoś kosmetyku na 9 miesięcy? Co wy na to próbowałyście już czegoś?

A może oliwkę dla niemowląt? Ja mam tę Johnson baby i po niej skóra jest bardzo elastyczna i już mnie nie swędzi.

Dzisiaj miałam niezły ból głowy ale nie wydaje mi się żeby to było z powodu ciąży, bo moją koleżankę też strasznie bolała. Teraz jak idzie na nic to mnie odpuszcza i dlatego coś mogę sktobnąć na BB ;D ;D

Mój brzusio robi się okrąglutki i piersi też. Waga stoi w miejscu a myślałam, że po weekendzie będzie więcej, bo byliśmy u cioci na działce i jadłam tam ponad swoje możliwości :D :D

Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać wyjazdu na urlop. ;D

karola7 hmm... mowisz ze Panadol twojego syncia uczulil? a moze mnie od tego swedzi skora ...ale nie ... za dlugo urzywam ...a juz w sumie nie swedzi ... juz sama nie wiem  ;D  ... a co do kosmetykow dla kobiety w ciazy, bylam w aptece i z vichi (chyba tak sie to pisze ;) ;D ) preparat kosztuje okolo 90 zeta  :o .... mam nadzieje ze jest wydajne ;)

Rybko moj brzusio tez sie juz zaokraglil :) ... maz sie smieje ze to beda blizniaki ;) - tez by bylo super :) a co do urlopu to jeszcze 4 tygodnie i mnie nie ma ...urlopuje sie na calego  ;D i oczywiscie doczekac sie juz nie moge ;)...a Ty kiedy wyjezdzasz??

reklama
To dobrze słyszeć że nie tylko ja się zaokrąglam, bo juz sie bałam , że to nie ciąża tylko zwykła tycie.
Dzisiaj pierwsze wymioty w tej ciąży. Wpierwszej było tylko raz :laugh: więc mam nadzieję że w tej to juz tez za mną. ::)
A co do urlopu, to my jedziemy w czwartek nad morze ;D ;D ;D Juz się nie moge doczekać. Nawet sobie nowy strój zakupilam. choć nie wyglądam w nim zbyt pieknie (to przez te zaokrąglenia) ale co tam

Do góry