reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból krocza

Witam serdecznie. Jestem w 36 tygodniu ciąży. Dziecko jest w ułożeniu pośladkowym ,od jakiegoś czasu zaczęłam odczuwać ból krocza przy zmianie pozycji, wstawaniu z lożkaoraz chodzeniu. Bardzo proszę o poradę ,czy jest to normlane ?

reklama
Witam serdecznie. Jestem w 36 tygodniu ciąży. Dziecko jest w ułożeniu pośladkowym ,od jakiegoś czasu zaczęłam odczuwać ból krocza przy zmianie pozycji, wstawaniu z lożkaoraz chodzeniu. Bardzo proszę o poradę ,czy jest to normlane ?
Może to spojenie łonowe? Mnie bolało jak by krocze ale lekarz uświadomił mnie to to być może spojenie łonowe się rozchodzi.. I tak to u mnie było normalne.. Pod wpływem ciężaru dziecka bolało.. A zwłaszcza jak chciałam się przekręcić z boku na bok albo jak chodziłam..

Mam podobny problem okropny ból krocza jestem w 29tc 😔
Strasznie boli jak dłużej leżę albo siedzę to potem jak wstanę nie mogę zrobić kroku wogule nogi podnieść nie mogę najgorzej w nocy kiedy muszę wstać bol okropny albo właśnie obrócić się na drugi bok. W ciągu dnia nawet jak jedną nogę próbuje podnieść do góry to boli strasznie. Lekarz przepisał mi tabletki Cyclo3fort czy któraś z was brała te tabletki lekarz stwierdzil że wszystko się rozciąga i przygotowuje do porodu ? I czy te bóle w 29 TC są normalne

Do góry