reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzięki, ja smarta mam i się śmieję, że allegro to mój sklep lokalny;)

Mnie chyba też coś zaczyna zbierać. Mam nadzieję, że jak się wyśpię, to będzie lepiej.
W poniedziałek mam wychodne na pobieranie gbs plus spotkanie z dyrektorem szkoły, czy przyjmą nasze dzieci do szkoły. Także przymusowe wyjście z domu mnie czeka, ale na szczęście blisko.
Przez długi weekend mamy w planach przygotowywać ostatnie rzeczy pod poród. Mam nadzieję, że się uda.

reklama
Wielomatka wszyscy po kolei chorują u Ciebie, może i ciebie w końcu coś zbiera, albo tak tylko straszy. Ja z gbs też miałam przygody, lekarz pobrał na wizycie, ale było późno i zapytał czy na drugi dzień mogę sama dostarczyć żeby gdzieś próbka nie przepadła. No to na drugi dzień zawiozłam, po południu dzwoni pani i mówi że mają problemy z systemem, nie wiedzą czy próbka się zarejestrowała czy gdzieś przepadła i żeby sprawdzała w systemie czy jest. Na szczęście dobrze się skończyło.

Ja dziś mam dziwny leżący. O 7 przeniosłam się z sypialni do salonu. O 10 zjadłam śniadanie z rozsądku. Jakiś kiepsko dzień. 16:30 wstałam. Jak moje psy się uśmiechnęły jak zobaczyły, że skarpetki zakładam, a szał radości jak spodnie założyłam i był krótki spacer. Pewnie przed moją kiepską aktywność dziś to i mała mało się rusza.

Ja nie znoszę zakupów, nigdy nie lubiłam. Większość rzeczy kupuje przez internet. Głównie allegro. Tylko spożywcze na miejscu. Chociaż teraz i spożywke łatwiej kupić przez internet. Dawniej do mnie na bagno nie dowozili, teraz pewnie się zmieniło.
Właśnie zakupiłam na olx kilka pajacyków dla żabki bo się okazało, że mało mam. Bo to co dostałam to głowie body, dobrze że sprawdziłam wcześniej.

Może głupie pytanie, a czy można przegapić początek porodu? Zwłaszcza pierwszego.

Do terminu jeszcze trochę. Na KTG doktor kazał przyjść 13 jeżeli nie urodzę. 13 też mam wizytę u swojej doktor prowadzącej. A ktg mam tam gdzie chodzę czasem na NFZ.

sylwcia, ale czekaj, Ty masz ciążę donoszoną już?
wiesz co mówią o terminie ciąży? że jest to termin, w którym Twoje dziecko się nie urodzi :p

Grabarzenka - już w domu?

Tak... Wypuścili mnie. Na wypisie mam napisane: "podczas hospitalizacji rozpoznano rozejście blizny" czyli wygląda na to że oni jednak uważają, że ta blizna się ROZCHODZI..🫣😳
Lekarz na USG powiedział dziś "oj cieniutka ta blizna", ma 0,8mm.. masakra. Bardzo się boje ☹️ we wtorek kontrola znów u mojego lekarza.
Ten 37 tc w niedzielę, odliczam sekundy 🤞🤞

sylwcia, ale czekaj, Ty masz ciążę donoszoną już?
wiesz co mówią o terminie ciąży? że jest to termin, w którym Twoje dziecko się nie urodzi :p

Dziś 37+5. Termin na 20, więc temu się zastanawiam bo nie wiem czy znam osobę która by urodziła w planowanym terminie. Mojej bratowej to nawet CC planowo nie poszło, w poniedziałek miała się zgłosić do szpitala, a młody nie chciał czekać i już w piątek pchał się na świat.

Tak... Wypuścili mnie. Na wypisie mam napisane: "podczas hospitalizacji rozpoznano rozejście blizny" czyli wygląda na to że oni jednak uważają, że ta blizna się ROZCHODZI..🫣😳
Lekarz na USG powiedział dziś "oj cieniutka ta blizna", ma 0,8mm.. masakra. Bardzo się boje ☹️ we wtorek kontrola znów u mojego lekarza.
Ten 37 tc w niedzielę, odliczam sekundy 🤞🤞
jakby było źle z blizną, to by Ci zrobili cesarkę :) więc na spokojnie, już masz super blisko!

reklama
Grabarzenka, może lekarz zdecyduje na wcześniejsze cc. Ważne, że już w zasadzie ciąża donoszona.

Sylwcia - no to Ty możesz faktycznie rodzić w każdym czasie już

Lady Loka - jak tam Twoje samopoczucie?

U nas po kolei wszystkich zaczyna boleć gardło, niezły długi weekend się nam szykuje ;)

Do góry