reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tez bym się cieszyła 🙂 ja niby jestem prawie cały czas sama w pokoju ale co jakiś czas córka zagląda plus po prostu słyszę co się dzieje za drzwiami więc jakoś nie umiem sie na niczym skupić.
Tez przeszło mi przez myśl że to nie wzdęcia, dziwnie ze tak nagle się pojawiły. Ale znam to uczucie, borykam się ze wzdęciami od kilku lat. dodatkowo czasem pomaga Espumisan więc to chyba to.
Znowu się okropnie nie wyspałam.
Mi na uczucie zatkanego nosa pomogły ostatnio inhalacje solą fizjologiczna plus pomaga mi spray z tej serii dla kobiet w ciąży. Potem łatwiej jest mi wydmuchać

reklama
Dziewczyny kiedy będziecie robić badanie na gbs ? Mi lekarz kazał zrobić dopiero w 36 TC ale boje się że urodzę wcześniej, poprzednio wynik miałam dodatni...i w ogóle mam sobie zrobić to sama bo lekarz mówi ze nie mam się wcześniej do niego tłuc...teraz jednak myślę że to nierealne. Mam nadzieję że znajdę jakąś położona która mi to zrobi - myślicie że środowiskowa też by mogła ?

Ann - ja sobie sama kiedyś pobierałam, to w sumie nic trudnego. Teoretycznie jako ciężarna masz prawo do korzystania z opieki położnej, więc czemu nie?

Dziewczyny kiedy będziecie robić badanie na gbs ? Mi lekarz kazał zrobić dopiero w 36 TC ale boje się że urodzę wcześniej, poprzednio wynik miałam dodatni...i w ogóle mam sobie zrobić to sama bo lekarz mówi ze nie mam się wcześniej do niego tłuc...teraz jednak myślę że to nierealne. Mam nadzieję że znajdę jakąś położona która mi to zrobi - myślicie że środowiskowa też by mogła ?
Ja miałam robione teraz w 35tyg lekarz mi robił ale no faktycznie to nic trudnego żeby nawet samemu albo połoznej jak najbardziej można zapytać

Hmmm no mój lekarz właśnie mówił ze bez problemu zrobię sama, ze to nic trudnego. Mam jeszcze sama sobie zrobić badanie na posiew (żeby sprawdzić czy bakteria po antybiotyku dala mi spokój). Może w takim razie ten posiew zrobię sama a z gbs będę pytać położnej bo lekarz mówił ze trzeba jeszcze z okolic odbytu pobrać a tego jakoś nie umiem sobie wyobrazić 🥴

A dzisiaj chyba jakieś dziewczyny miały mieć kontrolę ?

Andzialilu - kiedy masz ściąganie szwu? Wszystko pod narodziny maluszka gotowe?
9grudnia ściagaja . Tak ogólnie wszystko na tip top mąż nawet już pod moim okiem na świeta mieszkanie przystroił 😂 jeszcze tylko trochę pampersów trzeba dokupić i coś do kąpieli a własnie dziewczyny jakie polecacie pampersy? ja się waham między z Lidla lupilu a dady

Andzia a który u Ciebie teraz dokładnie TC ? My o starszej córki używaliśmy Pampers premium care (najbardziej nam i chyba jej pasowały). Więc teraz tez te kupilam. Ale póki co nie robię większych zapasów bo nigdy nie wiadomo czy dzidziusiowi też podpasuja

reklama
W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam, bo wody się sączyły w 31 tc i chyba mi po prostu dali antybiotyki tak czy tak zapobiegawczo. Ale też myślałam o tym, żeby zrobić np. 2 razy w 30 tc i 35 tc powiedzmy?
W diagnostyce w wybranych punktach z wymazami ginekologicznymi robią, więc chyba nie mogą odmówić wykonania prywatnie bez skierowania? A byłby człowiek spokojniejszy. Mama ginekolog pisze, że jest ważny tak własnie 4-5 tygodni.

Do góry