reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mika na pewno zrobisz prywatnie, ja też będę robić prywatnie bo chodzę prywatnie do lekarza. Mój gin mówi ze niby po 35 TC się robi ale mi kazał zrobić na początku 36. Ja też najchętniej zrobiłabym już teraz tak w razie w tylko nie ma za bardzo kto mi pobrać. Ale może tak jak piszesz, w razie wcześniejszego porodu bez wyniku gbs po prostu dają antybiotyk profilaktycznie?
Ja w poprzedniej ciąży dostałam z kolei tylko jedna dawkę, a chyba kolejna powinnam dostać po 4 godzinach,.tyle że po prostu córka urodziła się szybciej

reklama
Ann - ja miałam GBS dodatniego raz i wymusiłam na lekarce, która wtedy prowadziła ciąże, żeby mi dała antybiotyk jeszcze w ciąży.

co do pieluch to ja używam dad, ale głównie wielorazowe

Wielomatka i wtedy przed porodem już nie dostałaś antybiotyku? Czytalam ze te bakterie szybko powracaja dlatego należy wziąć antybiotyk na krótko przed porodem. Ale tak faktycznie to nie wiem jak to jest .

Tak, leczenie pomogło. Mój ginekolog zawsze sceptycznie nastawiony i na szczęście od drugiej ciąży były same negatywy, ale jakby teraz był pozytywny, to nie ma opcji, żebym antybiotyk odpuściła.

Póki co jest tylko najstarsza córka, a szwagierka jeszcze z dziećmi z przedszkola nie przyjechała :/ ale za chwilę będą.

Nawet nie wiedziałam że można wcześniej wziąć antybiotyk. Jeżeli dotrwam do kolejnej wizyty zapytam mojego lekarza.
Dobrze ze dzieci jeszcze nie ma, im krócej będziesz z nimi sama tym lepiej.

Ledwo napisałam przyjechali. Teraz pojechała. Najmłodsza spazmy, nie chciała dać się ubrać w piżamę i teraz wydziera się w łóżku. Mam nadzieję, że zaśnie, bo musiałam wziąć ją na ręce, od razu mnie krzyże rozbolały. No oszaleć można. Starszaki z moimi rodzicami na roratach, za chwilę czytanie książki środkowej córce. Dziś dzień bez kąpieli :p

My co prawda kąpiemy córkę codziennie ale znam wiele osób które kąpie dzieciaki co drugi dzień, nic im nie będzie 🙂
Moja córka jest w stosunku do mnie nieznośna...co przyjdzie do pokoju to się kłócimy. No ale co to za mama z którą można co najwyżej książki poczytać.
Córka na szczęście nie gorączkuje, kaszel też ma jakby mniejszy. Mam nadzieję że już będzie coraz lepiej i że mnie nie weźmie. Dzisiaj musi zasnąć z babcią bo mąż w trasie - ostatnio dwa dni z rzędu zasypiała prawie 2 godziny, w głowie tylko miała skakanie, bieganie i gadanie 🥴

reklama
Ann - my rzadko kąpiemy. Kiedyś było inaczej, ale się nam odwidziało, zwłaszcza odkąd mieszkamy w domu.
Złoszczę się, bo nikt nie śpi. Nie chcę już wstawać i uspakajać, bo po tym noszeniu dalej źle się czuję. Mam wyrzuty sumienia, że tak to wygląda.

Do góry