reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Sodalit - mnie na Bonifratrach traktowali z plamieniami dobrze, aczkolwiek w jednej ciąży usłyszałam, że oni tam mają jakiś skoordynowany system opieki zdrowotnej i to się wiązało z tym, że trzeba tam rodzić skoro się chce korzystać z ich opieki. Ale szczegółów nie znam...
Ja ostatnio jak coś się dzieje, to jadę na izbę do UCK. W nocnych godzinach jest super, bo prawie nikogo nie ma, a w dzień to się długo czeka, bo normalne przyjęcia itp.
Niemniej jednak badają tam bardzo dokładnie, jak w ostatniej ciąży miałam silne bóle brzucha (ostatecznie okazało się, że córka się bardzo późno główką w dół obróciła i prawdopodobnie to tak bolało),to nie tylko usg robili brzucha, ale nerek itp.

reklama
oo dobrze wiedzieć. Tylko po co podawać oficjalnie, że jest się sorem ? bzdura totalna.
Ten internista, u którego byłam - powiedział mi - że on by sam w tym szpitalu rodzić nie chciał...
sylwica - ja też jak na siebie to pije ekstremalni dużo. W nocy i tak piję sinecod, bo nie wiem co by się jeszcze podziało.

Ponoć teraz panuje jakiś wirus, który się objawia gównie suchym u długo nie odpuszczającym kaszlem.
w przedszkolu syna tylko ośmioro dzieci. A całe przedszkole licząc wszystkie grupy ma około 80 dzieci.

INFEKCJA GÓRNYCH DRÓG ODDECHOWYCH
● penicyliny i pochodne
● cefalosporyny
● azytromycyna - gdy uczulenie na penicyliny
● spiramycyna - gdy uczulenie na penicyliny
● syrop z cebuli, czosnku, miodem - napotne
● płyny
● herbaty z lipy, malin, czarnego bzu, dzikiej róży - napotne
● woda z solą lub sodą oczyszczoną, miodem i cytryną, szałwią - do płukania gardła
● neo-angin, strepsils, gardlox - do ssania
● hasco-sept, tantum verde - do gardła
● roztwór hipertoniczny - Sterimar, Marimar - do nosa
● inhalacje z wody z solą, soli fizjologicznej - do nosa, gardłą, oskrzeli
● syrop prawoślazowy, z babki lancetowatej - wykrztuśne
● butamirat (Sinecod,Supremin) - przeciwkaszlowe II, III trymestr
● dwupropionian beklometazonu(Beclonasal aqua), roztwór budezonidu, sinupret -
ANN, zapalenie zatok
● loratadyna, cetyryzyna - przeciwhistaminowe

dostałam taką rozpiskę od mojej szwagierki lekarki, co w ciąży można brać.
Ogólnie to oczywiście jak coś konsultujcie ze swoimi lekarzami, bo moja szwagierka też mogła się pomylić.

sodalit - może coś być, bo u nas też taki kaszel, ale niby osłuchowo u moich przedszkolaków ok
u znajomej w przedszkolu w Tychach to samo, połowa dzieci chora :/

a widzisz - ile rzeczy można podać, a 3 lekarzy na 4 rozłożyło ręce twierdząc, że się nie leczy kobiety w ciąży

Koleżanka mi ostatnio opowiadała, że złamała noge jak była w ciąży. To ją zawieźli do szpitala położniczego, bo nikt na urazówce nie chciał się podjąć leczenia. Bujała się z taką nogą tydzień.

Sodalit ale mi serducho zabiło jak zaczęłam czytać Twój post. Nawet nie chce myśleć ile nerwów przy tym się najadlas. Ale dobrze ze skończyło się jak się skończyło.

Sodalit moj lekarz mówi ze siadu po turecku lepiej też unikać z uwagi na dziecko, coś o kiepskim przepływie krwi mówił, nie pamiętam dokładnie 😉 ale ze dziecko tego nie lubi.
Ja torbę w większości mam spakowana, brakuje chyba jeszcze kosmetykow dla mnie. Chociaż mąż pakował więc trochę się boje czy się tam odnajdę.
Gdzieś mi kiedyś minęło chyba na forum o preparacie który przyspiesza gojenie krocza po porodzie ale nie mogę tego znaleźć (to nie był octanisept). Kojarzycie może ?

Cookie naprawdę w szpitalu odwalili kawał dobrej roboty. Moja kuzynka też chyba leżała z 5 tygodni, lekarzom udało się wstrzymać akcje do 35 TC - było to kilkanaście lat temu.
A mnie 4 lata temu wypisali że szpitala w 33 TC mówiąc że już nie są mi w stanie pomóc 😑 nie rozumiem tego trochę. Chyba ze to po prostu zależy od problemu?

Ja nie śpię od 1. Znowu jakoś wracaja mi nocne mdłości i bóle żołądka. No zwariuje chyba....koło 7 pewnie wstanie mój dziec więc już dużo czasu na sen mi nie zostało.
Ja kupiłam piankę ginexid do mycia słyszałam same dobre opinie że działa fajnie chłodząca przynosi ulgę ale jeszcze się zastanawiam nad sprayem przeciwbólowym z lanilosh

Ja kupiłam piankę ginexid do mycia słyszałam same dobre opinie że działa fajnie chłodząca przynosi ulgę ale jeszcze się zastanawiam nad sprayem przeciwbólowym z lanilosh
Ooo to będzie na bank ta pianka, dzięki 🙂

Dziewczyny chyba jakaś infekcja intymna mnie bierze, czuje delikatnie pieczenie plus ciągle mokro. Pewnie grzybica mnie wzięła po antybiotyku. No zwariować można ☹️☹️☹️☹️ co mogę wziąć ? Orientujecie się ? Lekarz w poniedziałek

reklama
Do góry