reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ty się nie martw :) wszystko dobrze szyjka lubi pracowac ,jak nie będziesz się przemęczać to urodzisz jeszcze po terminie😃😄😜 jak większość że skracających mam🤗
Dzięki za pocieszenie leżę już mam dość a to dopiero tydzień leżenia xd chłop się uczy gotować w zoraj ugotował zupę pomidorowa swoją pierwszą w życiu i wyszła mu lepsza niż babci 🤣😅

reklama
Będziemy dzis czekać razem z tobą.
Cześć Wam, byłam u lekarza faktycznie jest rozwarcie ale ujscie jest zamknięte i lekarz powiedział że najważniejsze że szyjka jest długa, sprawdził wszystko przepływy ale brzuszek dziecka zwolnił z wzrostem i muszę mieć czesciej wizyty, mam odpoczywać i nie podnosić. Czy u któras z was też tak ma? Mam kontrolowac ruchy dziecka jeżeli nie będę odczoeac odrazu udac się do lekarza,

Cześć Wam, byłam u lekarza faktycznie jest rozwarcie ale ujscie jest zamknięte i lekarz powiedział że najważniejsze że szyjka jest długa, sprawdził wszystko przepływy ale brzuszek dziecka zwolnił z wzrostem i muszę mieć czesciej wizyty, mam odpoczywać i nie podnosić. Czy u któras z was też tak ma? Mam kontrolowac ruchy dziecka jeżeli nie będę odczoeac odrazu udac się do lekarza,
czyli jest jak jest ale dacie rady :) co to znaczy brzuszek zwolnil? Powiem szczerze, w takie pomiary dziecka traktuje z przymrużeniem oka. Jak bylam w poprzedniej ciazy dzien przed porodem slyszalam że za mala waga urodzeniowa, ok 2600, urodziłam na drugi dzień i waga byla 3110??? W tej ciąży tez przy prenatalnych mialam stracha bo dziecko z pomiarow w 14tc "miało wage" na 12tc. Także owszem powinnaś to kontrolować ale prawdę mówiąc oni określają to z głowicy USG a nie mierza czy ważą faktycznie. Może być tak ułożone, może być rozny sprzęt albo lekarz.

Czy wiecie czy po sciagneicu szwu można współżyć?
Nie ryzykowałabym. Tam jednak bylo naruszenie powłoki i tak jak ze szwem tak i po jego ściągnięciu należy bardzo uważać na infekcje. Ja miałam przez szyjkę wstrzas septyczny i wyladawalam na 2 tyg. w szpitalu- choc nie przez stosunek.

Masakra :( dawajcie znać co i jak, w szpitalu na pewno nad wszystkim zapanują !

Ja miałam krwiaka w 13 tygodniu i miałam mega krwotok jak dla mnie to był szok :o że tyle krwi może wylecieć i...wszystko było OK. Chyba z trzy tygodnie się wchłaniał i z miesiąc jeszcze później plamiłam :o
Widzę że miałaś krwiaka w podobnym czasie.. czy po USG które już nie wykazywało krwiaka nadal plamilas? Krwawilas? Bo u mnie tak jest właśnie i boje się czy coś nie zostało przeoczone..

Widzę że miałaś krwiaka w podobnym czasie.. czy po USG które już nie wykazywało krwiaka nadal plamilas? Krwawilas? Bo u mnie tak jest właśnie i boje się czy coś nie zostało przeoczone..
U mnie był krwiak w 8tc i 15tc. Ten z 15 tc spowodował odklejanie łożyska. Wchłaniał się ok. dwa tygodnie. Po tym jak na usg przestał był widoczny miałam jeszcze dwukrotnie plamienia w odstępie około tygodnia, trwały jeden dzień, były dość intensywne, ale brązowe, nie czerwone. A u Ciebie jak wygląda sytuacja? Niestety krwiaki lubią nawracać, najlepiej nic w ogóle nie podnosić, bo jak się jakiś już pojawił, tzn. że naczynia są osłabione i masz tendencje do ich powstawania.

reklama
U mnie był krwiak w 8tc i 15tc. Ten z 15 tc spowodował odklejanie łożyska. Wchłaniał się ok. dwa tygodnie. Po tym jak na usg przestał był widoczny miałam jeszcze dwukrotnie plamienia w odstępie około tygodnia, trwały jeden dzień, były dość intensywne, ale brązowe, nie czerwone. A u Ciebie jak wygląda sytuacja? Niestety krwiaki lubią nawracać, najlepiej nic w ogóle nie podnosić, bo jak się jakiś już pojawił, tzn. że naczynia są osłabione i masz tendencje do ich powstawania.
U mnie są plamienia brązowo czerwone.. nie są intensywne cały czas ale raz dziennie konkretne..

Do góry