Kamcia001
Zaangażowana w BB
Przecież nie do cipki ale rozumiem pytanie bo słyszałam różne historieNo tak xDDD a gdzie hahaha
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przecież nie do cipki ale rozumiem pytanie bo słyszałam różne historieNo tak xDDD a gdzie hahaha
No tak pytam rozne są sytuacje.. po takich objawach chcialam sie uepwnic..moze lepiej poprostu napisz do swojego lekarza prowadzącego..No tak xDDD a gdzie hahaha
Chyba tak zrobię , nawet zadzwonię do niego ,już mnie nic nie boli mam nadzieję że taka jednorazowa akcja tej szyjki nie pokonała ale osobiście już nigdy nie założę czopka jakoś nie współgrają ze mnąNo tak pytam rozne są sytuacje.. po takich objawach chcialam sie uepwnic..moze lepiej poprostu napisz do swojego lekarza prowadzącego..
Chyba tak zrobię , nawet zadzwonię do niego ,już mnie nic nie boli mam nadzieję że taka jednorazowa akcja tej szyjki nie pokonała ale osobiście już nigdy nie założę czopka jakoś nie współgrają ze mną
No tak pytam rozne są sytuacje.. po takich objawach chcialam sie uepwnic..moze lepiej poprostu napisz do swojego lekarza prowadzącego..
Też mi w szpitalu mówili : "Tylko proszę odwinąć ze sreberka" NO RACZEJ odpowiadałam, a potem usłyszałam historię o babce, która włożyła z opakowaniemJa słyszałam o przypadkach, że pacjenci nie odwijali czopków ze sreberka przed aplikacją
Dziękuję za pomoc wypróbuję ten specyfik byłam oczywiście na izbie z tym pobolewaniem , nic się nie zmieniło z tym że badanie bolało.. Pani lekarka nie była delikatna chociaż miła i widać było że dokładna ale mówiłam że boli to mówiła że musi dokładnie sprawdzić tym USG ..Przy takich mega zaparciach polecam Melillax zamiast czopka- ma formę płynną i jest oparty na naturalnych składnikach. Zalecany jest nawet dla niemowląt, bezpieczny dla kobiet w ciąży. No i nie działa gwałtownie. W poprzedniej ciąży próbowałam niemal wszystkiego- czopki, Xenne, Fibraxine, Lactulose a nawet polecaną przez położne parafinę (wspominam najgorzej)...dopiero ten Melillax mi pomógł.
W tej ciąży staram się jeść suszone śliwki i dużo błonnika, ale czasami tym Melillaxem się ratuje. Nawodnienie też jest bardzo ważne.
Generalnie powinno się unikać zaparć przy skracajacej szyjce- bo oprócz zalegających gazów generujących wzdęcia/ napiecia brzucha, silne parcie przy wypróżnianiu może niby tę szyjkę podrażniać. Wydaje mi się jednak, że groźne są raczej takie chroniczne zaparcia i jednorazowa akcja nie powinna być groźna.
Może poleż z uniesioną miednicą jakiś czas- żeby trochę odciążyć spojenie łonowe? Zapewne i tak uspokoi Cię dopiero wizyta u lekarza .
O matko haha a o połykaniu luteiny słyszałamTeż mi w szpitalu mówili : "Tylko proszę odwinąć ze sreberka" NO RACZEJ odpowiadałam, a potem usłyszałam historię o babce, która włożyła z opakowaniem
Bo o połykanej luteinie, która była dopochwowo, to już chyba wszyscy słyszeli?