reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja już na oddziale. Dostałam większą dawkę nifedipin plus coś dodatkowego. W nocy kolejne ktg. Zostanę kilka dni na obserwacji ale jutro będę musiała na wszelki wypadek podpisać zgodę na cc. Mam się na razie tym nie martwić ale jeśli się nasilą i nie będą mogli ich wyciszyć lepiej aby dziecko urodziło się przez cc niż naturalnie.

Ja już na oddziale. Dostałam większą dawkę nifedipin plus coś dodatkowego. W nocy kolejne ktg. Zostanę kilka dni na obserwacji ale jutro będę musiała na wszelki wypadek podpisać zgodę na cc. Mam się na razie tym nie martwić ale jeśli się nasilą i nie będą mogli ich wyciszyć lepiej aby dziecko urodziło się przez cc niż naturalnie.

A co sie stało, ze jesteś w szpitali ? Masz skurcze ?

Hej dziewczyny! 😊 Po prawie trzech miesiącach w niepewności (od 27 tygodnia skręcająca się szyjka o dł. 18mm) W końcu jestem 36+5, w niedziele zaczynam 38 tydzień, a we wtorek (37+3) ściagają mi pessar. Czy któraś miała styczność z jakąś dziewczyną po ściągnięciu tego niebieskiego przyjaciela? 😀 W jakim czasie od ściągnięcia zaczęło się coś dziać? W ogóle przestał mi się brzuch napinać, od miesiąca prawie nic. Teraz się zastanawiam czy nie będzie przenoszone albo wywołanie z oxy😅 No nie chciałabym..
Dzidzia rośnie i waży już prawie 3kg. Powiem szczerze ze ten termin był tak odległy a to to już… zaraz. Zaczęłam już normalnie się poruszać, nawet pojechałam do Lidla SAMA! 😎 i odzyskałam trochę energii do życia. Trzymajcie się dzielnie, leżenie chyba działa 😊

Dziewczyny, czy ma któraś problemy z ciśnieniem? U mnie wczoraj wyszło u lekarza 150/90, od wieczora mierze w domu i wychodzi mi na lewej książkowe 120/80 a na prawej cuda, wczoraj ponad 140 a dziś 152/90... O co chodzi? 😯 Któraś się z tym spotkała?

reklama
Cześć 😉 co u Was?
Hej, codziennie budze sie o 5 rano, potem nie moge spac..nie moge sie ulozyc, zawsze stresuje sie ze zle leze itp.wiec nie moge przysnac..Narzeczony chyba juz zmeczony sytuacja, denerwuje sie ze jeszcze nie mam wszystkiego i nie wiem co gdzie kupić taki duży wybór i dzis jakies napiecie czuje ale to chyba maly lub wzdecia😐 oby tylko nic nie bolalo..a tak to jakos leci😁😂

Do góry