Pytasz czy po zdjęciu pessara? Nie przed mialam mierzona. Mialam wewnętrzny lejMiałaś mierzona szyjkę podczas posiadani pessara? Czy lekarka zmierzyła szyjkę po zdjęciu?
reklama
Tak, po zdjęciu pessara.Pytasz czy po zdjęciu pessara? Nie przed mialam mierzona. Mialam wewnętrzny lej
moja ginekolog nie mierzy mi szyjki odkąd mam pessar. Zastanawiam się czy po zdjęciu go będzie szyjka jeszcze mierzona czy nie ma to już znaczenia
Zzzzzz
Fanka BB :)
Możesz się zapytać czy Ci na szybciocha zrobi USG bo nie wiesz na co się nastawić. Ja miałam mierzona w pessarze przez moją gin ale już inni ginekolodzy na patologii ciąży mieli odmienne zdanie i szyjki nie mierzyli.Tak, po zdjęciu pessara.
moja ginekolog nie mierzy mi szyjki odkąd mam pessar. Zastanawiam się czy po zdjęciu go będzie szyjka jeszcze mierzona czy nie ma to już znaczenia
I jak mierzyła ci ta szyjkę z pesaarem to miała stała długość czy mimo pessara skracała się?Możesz się zapytać czy Ci na szybciocha zrobi USG bo nie wiesz na co się nastawić. Ja miałam mierzona w pessarze przez moją gin ale już inni ginekolodzy na patologii ciąży mieli odmienne zdanie i szyjki nie mierzyli.
Zzzzzz
Skracała pomimo leżenia i pessara ale nie jakoś szałowo tylko stopniowo. Startowałam z szyjka 35 a skończyłam coś koło 2,2. No i w polowie ciąży stała się miękka.
I jak mierzyła ci ta szyjkę z pesaarem to miała stała długość czy mimo pessara skracała się?
Ciekawa jestem jak to jest u mnieSkracała pomimo leżenia i pessara ale nie jakoś szałowo tylko stopniowo. Startowałam z szyjka 35 a skończyłam coś koło 2,2. No i w polowie ciąży stała się miękka.
Lekarz tylko bada mnie na fotelu - mówi, ze szyjka zamknięta i ze pessar trzyma. I tyle
Ciekawe jaki będzie jej stan po zdjęciu pessara.
natala.bece
Mój lekarz też badał mi na usg szyjkę z pessarem i niestety tez się skracała
Masz leżeć czy możesz normalnie funkcjonować?Mój lekarz też badał mi na usg szyjkę z pessarem i niestety tez się skracała
natala.bece
Masz leżeć czy możesz normalnie funkcjonować?
Leżeć. Ale u mnie pessar się nie sprawdził, został zdjęty i założono dodatkowy szew wyżej.
reklama
Hej powiem Wam że już się nie mogę doczekać końca ciąży a tu mamy 29tc najpierw skracajaca sie szyjka, potem wymioty I szpital a teraz próby wątrobowe źle wyszly i prawdopodobnie mam choleostaze ciążową co się jeszcze wydarzy do końca? Jeśli ta ma wyglądać każda moja ciąża to chyba kolejnej się nie podejmę;/
Podziel się: