reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochana, wycisza skurcze i zobaczysz ze dotrwasz chociaż do 36tyg! 2 tyg damy radę!!! Jutro 34 tydzień juz to też super
Sterydy na płucka mialam i ja podane w 29tyg i naprawdę jestem spokojniejsza duzo dzieki nim :) trzymam kciuki abyś wytrzymala do bezpiecznego terminu
Juz nie mówię nawet o 37 tylko nawet 36 tyg bo tak czekam na ten czas :)
Szyjka jest oki jeśli 2 cm na ten tydzień nie ma zle
Mam nadzieję że 2 tyg wytrzyma dzidzia w brzuchu
A wiesz jak wagowo teraz?
Z tym wyciszeniem to coś ciężko idzie... Ale zobaczymy. Póki co to czekamy, liczę każdy dzień. Nie wiem ile waży malutka niestety, może będę miała na dniach robione USG, aczkolwiek pewnie trochę lekarze się boją jeździć po moim brzuchu przez to, że jest taki napięty.

reklama
Z tym wyciszeniem to coś ciężko idzie... Ale zobaczymy. Póki co to czekamy, liczę każdy dzień. Nie wiem ile waży malutka niestety, może będę miała na dniach robione USG, aczkolwiek pewnie trochę lekarze się boją jeździć po moim brzuchu przez to, że jest taki napięty.
Maja takie mocne kroplówki, że mam nadzieję, że Ci pomogą! Dawaj znać jak tam bo już się zaczynałam martwić

U mnie średnio. W środę na KTG pisały się skurcze co 10 minut, których nie czułam. Przewieźli mnie do szpitala w Bydgoszczy i tak sobie leżę. Szyjka podobno nie taka tragiczna jak mój lekarz wymierzył, bo 2 cm. Sterydy na płucka podane, więc w razie co maleństwo jest zabezpieczone. Brzuch twardy, napina się i stawia okropnie, aż skóra czerwona. Pobolewa podbrzusze i boli krocze. Ledwo chodzę, ale wczoraj i dziś nie pisały się poważniejsze skurcze. Niestety nie pomagają czopki ani No-Spa, więc pewnie będę miała podane coś mocniejszego. Jutro 34 tydzień już na szczęście. Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, że mogę urodzić na dniach...
Głowa do góry, nawet jeśli urodzisz na dniach, a dziecko już dostało sterydy, to będzie dobrze, więc nie stresuj się, bo wtedy tym bardziej wszystko przyśpieszysz. Pamiętam, że od 34 tygodnia juž próbowałam chodzić normalnoe, bo było wiadomo, że to już jest bezpieczny termin.
Powodzenia!!!

U mnie średnio. W środę na KTG pisały się skurcze co 10 minut, których nie czułam. Przewieźli mnie do szpitala w Bydgoszczy i tak sobie leżę. Szyjka podobno nie taka tragiczna jak mój lekarz wymierzył, bo 2 cm. Sterydy na płucka podane, więc w razie co maleństwo jest zabezpieczone. Brzuch twardy, napina się i stawia okropnie, aż skóra czerwona. Pobolewa podbrzusze i boli krocze. Ledwo chodzę, ale wczoraj i dziś nie pisały się poważniejsze skurcze. Niestety nie pomagają czopki ani No-Spa, więc pewnie będę miała podane coś mocniejszego. Jutro 34 tydzień już na szczęście. Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, że mogę urodzić na dniach...
Jesteś w szpitalu to jesteś bezpieczna. Nawet jak coś zacznie się dziać to oni już to ogarną. To już 34 tydzień to naprawdę sporo, podadzą sterydy i będziesz spokojniejsza ☺
Teraz to naprawdę leż bo faktycznie najgorzej jakby wody odeszły bo ze skurczami to oni jakoś sobie poradzą przez tydzień, dwa ☺
Zobaczysz ze wszystko będzie dobrze 😘

Mnie tylko nieraz bola biodra a poduszka do karmienia - uwielbiam na niej spac heheheh
Chyba po porodzie kupię jeszcze jedna 💓
Macie tak że jak jesteście blisko następnego tygodnia to czytacie o porodach i szansach na normalny rozwój w tych tygodniach? Ja np we wtorek będę mieć 34tydzien to już dziś czytam o porodach i tak w każdym tygodniu 🤦‍♀️

Dziewczyny z pessarem bądź szwem - przyjmujecie prewencyjnie tabletki np. Macmiror? Biorę co 3 dni o mam wrażenie, ze po przyjęciu tabletki (na noc) kolejnego dnia mam mniej twardnien. Miałam grzybice ale została wyleczona. Czy mogłaby po nie całym tygodniu od leczenia nawrócić?

reklama
Dziewczyny z pessarem bądź szwem - przyjmujecie prewencyjnie tabletki np. Macmiror? Biorę co 3 dni o mam wrażenie, ze po przyjęciu tabletki (na noc) kolejnego dnia mam mniej twardnien. Miałam grzybice ale została wyleczona. Czy mogłaby po nie całym tygodniu od leczenia nawrócić?
Niestety jest taka możliwość

Do góry