Kornelia96
Początkująca w BB
Witam :-) u mnie 32+0, w zeszłym tygodniu szyjka 2.45cm.
Jestem bez szwu i pessaru, same leki.
Oby tak dalej
Oby tak dalej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nic takiego nie zauwazylam u siebie, a lezalam 20 tygodni, ale zadyszke mialam juz po paru krokach, tak wiec powoli i spokojnie wracaj do normalnosciDziewczyny miałyście problemy z krążeniem pod koniec ciąży po tym długotrwałym leżeniu?
W końcu po 16 tygodniach leżenia zaczęłam się trochę ruszać, ogarniać dom, coś gotować.
Ostatnio jak chwilę postałam w kuchni czy coś porobiłam to zauważyłam, że nogi zrobiły się bardziej czerwone i pojawiły się takie białe plamy. No i były podpuchnięte. Miała któraś z Was tak?
Położyłam się i minęło.
Nie wiem czy zgłaszać to lekarzowi, czy to normalne w naszej sytuacji.
Mam też wadę serca i lekarz kazał jak tylko poczuje się słabiej jechać na IP, bo teraz serce jest najbardziej obciążone. Ale ja fizycznie dobrze się czuję, wiadomo kondycja nie ta co kiedyś, jednak daje radę. Tylko te nogi ..
Już minęło, dzięki!Potwierdzam. Prof. Huras - guru położnictwa mówił mi po zabiegu, ze za normalne uznaje się plamienia do 10 dni. Także obserwuj, ale No stress
Witam :-) u mnie 32+0, w zeszłym tygodniu szyjka 2.45cm.
Oby tak dalej
Jeśli jest infekcja to pilnie leć do lekarza. W ciąży trzeba leczyć i nie czekać.Bardzo ładna szyjka, sama bym chciała mieć taka
Dziewczyny co myślicie o podmywaniu się rumiankiem w trakcie infekcji? Normalnie to bym się nie czaila, ale przez krótką szyjkę i szew mam o wszystko watpliwosci. Mam do lekarza za tydzień i dopiero wtedy poproszę go globulki.
Kiedy zakładano mi szew, lekarze powtarzali mi, że wszelkie infekcje mogą być niebezpieczne i gdybym zauważyła cokolwiek niepokojącego, to mam natychmiast przyjść do szpitala zrobić badania. Daj sobie spokój z rumiankiem i idź do lekarza.Bardzo ładna szyjka, sama bym chciała mieć taka
Dziewczyny co myślicie o podmywaniu się rumiankiem w trakcie infekcji? Normalnie to bym się nie czaila, ale przez krótką szyjkę i szew mam o wszystko watpliwosci. Mam do lekarza za tydzień i dopiero wtedy poproszę go globulki.
Infekcje są niebezpieczne, bakterie przedostaną się na pęcherz płodowy i klops.Może i zlatwie to u lekarza szybciej. Tak się zastanawiam, bo już tydzień temu szyjka była krótsza ale dzisiaj zaczęły mnie dręczyć kłucia na linii majtek, trwa to prawie cały dzien i czy myślicie że to też powinno mnie zaniepokoić? Myślę że to dziecko napiera na szyjkę, bo nawet jak leżałam to podczas jego ruchu poczułam silniejszy ból. Ale może to taki objaw ciąży, sama nie wiem..