Malinka184
Fanka BB :)
Wiecie co, no na siku jeszcze pójdę, ale na dwójkę... Pół cm szyjki, 2 cm rozwarcia Strach się podnosić z łóżka do pionu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czulam takie kłucia czasami - czasami słabsze, czasami mocniejsze. Lekarz powiedział, że być może ten szew już wtedy przecinal szyjke, stąd kłucia. Nikt tak naprawdę chyba już sam nie wiedział, czy coś tam sie trzyma, bo bali się zbytnio grzebac. Ok, teraz szwu juz nie ma... Byle wytrwac jakoś!Ojoj, ale widocznie jak nic nie trzymał, więc Twoja szyjka sama dawała rade. Pierw nie byłaś pewna czy cokolwiek coś trzyma, to czułaś choć trochę jakieś zabezpieczenie. Jest duża szansa, że jeszcze kilka tygodni poczekasz do porodu to już bardzo ładny tydzień, nie jedna chciałaby już go przekroczyć Jesteś bardzo dzielna, jeszcze polezysz . Wiem że każdy kolejny dzień to stres, ale już prawie masz ciążę donoszona
34 tc to bardzo dobry termin! Gratulacje! Nic sie juz nie przejmuj; teraz to juz musi byc tylko lepiejDziewczyny, ja dzis 34+0, a lekarz wlasnie zdjął mi szew Powiedzial, ze w moim przypadku nie ma po co go juz trzymac... On luzno sobie wisial, nic nie trzymal, szyjka pół cm, rozwarcie na 2 cm Dziwnie się teraz czuje Boję się wstać nawet siku
Czulam takie kłucia czasami - czasami słabsze, czasami mocniejsze. Lekarz powiedział, że być może ten szew już wtedy przecinal szyjke, stąd kłucia. Nikt tak naprawdę chyba już sam nie wiedział, czy coś tam sie trzyma, bo bali się zbytnio grzebac. Ok, teraz szwu juz nie ma... Byle wytrwac jakoś!
wytrwasz dluzej niz myslisz! Szew nie bedzie juz podrazniał szyjki i reaktywował skurczy, do tego spada ryzyko zakazen, bo jednak bakterie kolonizuja sie czesto prxy szwie. U mnie po zdjeciu nie dzieje sie kompletnie nic, rozwarcie jak bylo tak stoi w miejscu, nawet twardnien brzucha jest mniej, a to juz ponad tydzien ze zgładzoną szyjką Spokojnie dasz rade jeszcze te 2-3 tygodnie wyleżec, a nawet wiecejCzulam takie kłucia czasami - czasami słabsze, czasami mocniejsze. Lekarz powiedział, że być może ten szew już wtedy przecinal szyjke, stąd kłucia. Nikt tak naprawdę chyba już sam nie wiedział, czy coś tam sie trzyma, bo bali się zbytnio grzebac. Ok, teraz szwu juz nie ma... Byle wytrwac jakoś!
Przypomnij sobie jak mi zdjeli pessar w 38+0 ja tyle chodzilam, spacerowalam, sprzatalam, wspolzylam a szyjka nic a nic! I tak dotrwalam do 39+6 takze spokojnie jeszcze wytrzymasz kilka tyg! A wypisza Cie jakos niedlugo czy jak?Dziewczyny, ja dzis 34+0, a lekarz wlasnie zdjął mi szew Powiedzial, ze w moim przypadku nie ma po co go juz trzymac... On luzno sobie wisial, nic nie trzymal, szyjka pół cm, rozwarcie na 2 cm Dziwnie się teraz czuje Boję się wstać nawet siku
No ja mojego gina pytalam czy mi odbierze porod od razu po wyjeciu pessara taka bylam pewna ze mi go z dzieckiem wyciagnie hehWiecie co, no na siku jeszcze pójdę, ale na dwójkę... Pół cm szyjki, 2 cm rozwarcia Strach się podnosić z łóżka do pionu
Boisz się, że jak wstaniesz, to dzidziuś zaraz wyskoczy? Pewnie tak nie będzie i do terminu dotrwasz, już tyle udało Ci się w sumie od początku bez szwu. A jeśli, to 34 tydzień to już chyba taki fajny w miarę bezpieczny termin☺. Powodzenia❤Dziewczyny, ja dzis 34+0, a lekarz wlasnie zdjął mi szew Powiedzial, ze w moim przypadku nie ma po co go juz trzymac... On luzno sobie wisial, nic nie trzymal, szyjka pół cm, rozwarcie na 2 cm Dziwnie się teraz czuje Boję się wstać nawet siku
Ja miałam dzisiaj zdjęty pessar 37+4tc, i dokładnie to samo mówiłam xd torbę nawet miałam że wszystkim w razie W.
No ja mojego gina pytalam czy mi odbierze porod od razu po wyjeciu pessara taka bylam pewna ze mi go z dzieckiem wyciagnie heh