Nie wiem jak tam pessar, ale tak się objawia kolka nerkowa. Sprawdź sobie w googleDziewczyny mam pytanie. Może któraś z Was miała podobnie. Jestem po założeniu pessara od 2 tygodni. W środę byłam u lekarza i pessar trzyma. Ale od wczoraj mam okropne bóle więzadeł. Nie mogę się obrócić na łóżku, trudno mi wstać i zrobić krok. Jak już wstanę to twardnieje mi brzuch na dole i ciągnie do dołu. Oczywiście jutro jadę do lekarza, znowu na kontrolę, bo się wystraszyłam. Może miałyście podobnie?
reklama
No u mnie gra rolę, ale to problemy hormonalne od 18 roku życia Dajesz mi nadzieję kochanaJeju dziewczyny, piszecie, że macie JUŻ 30 lat... A co ja mam powiedzieć Trzy lata temu, gdy zaszlam w ciążę, mialam lat 40. Ciąża od 29 tyg zagrożona, z powodu krótkiej szyjki, ale dolezalam do 37 + 5 Synek zdrowy, piękny, największa gadula i prawdziwy showman - po tatusiu. Gdy dziecko kończyło roczek, byłam już w kolejnej ciąży, którą niestety poronilam w 15 tygodniu - szyjka poleciała... To był pazdziernik 2019. Lekarz kazał trzy miesiące bardzo uważać po tak poznym poronieniu. W styczniu 2020, gdy tylko przestalismy az tak bardzo uwazac, od razu zaszlam Ciąża jednak się kiepsko rozwijala, co czułam, 19 marca poczulam się jak na okres, na usg - ciąża bez cech rozwijania się, zatrzymana kilka tygodni temu. Wieczorem poronienie. No i po tym poronieniu tez od razu zaszłam 43 lata na karku, ciaza za ciążą Nieplanowane wszystko, bez specjalnych staran, znikoma ilosc seksu Właśnie mija 28 tydzień. Z poluzowanym szwem i krótką szyjka, ale jakos idzie. Nie piszcie wiecej o wieku i o przerwach miedzy ciazami
Odpusc na takim etapie juz Ci nic nie podadza ani nie zrobia a kazda dodatkowa ingerencja w szyjke tez nie jest wskazana, a szyjka 1.9 na tym etapie wcale nie jest krotka przeciez! A klucia w pochwie to tez ponoc normalne sa i wcale nie musza cos oznaczac moj lekarz wgl w 35 tckazal luteine odstawic takze juz naprawde jestes daleko!Tak sie zastanawiam czy sprawdzić to w poniedziałek czy juz sobie odpuścić... We wtorek miala 1.9 i byla miekka, a dzis.35+1. Co w szpitalu moga mi coś podać jeszcze na podtrzymanie? Biore luteine nospe magnez.
34+3 i mam 17mm, ale u mnie szyjka jest twarda i zamkniętaJakie macie długie szyjki w około 35+1 tygodniu?
urszulka1308
Zaangażowana w BB
No moj maz teraz mowi ze bedziemy 3 gumki zakladac bo kolejnej takiej ciazy on nie zniesie a jakby wyszla wpadka to on sie wyprowadza a tak serio to ciesze sie ze to moja druga ciaza i ostatnia bo juz nie chciałabym przechodzic przsz ten koszmar drugi raz-dla mnie ta ciaza to niestety samy stresy i koszmar (a i tak nie mam tak zle, bo szyjke wykryto dopiero w 28tc!!!) Ale i tak w trakcie tej ciazy to chyba z kilka lat sie postarzalam a to ze z mezem jeszcze sie nie rozwiedliśmy to chyba jakis cud-bo od ponad 2 mies caly dom i dziecko na nim, bardzo ciężki okres...
Mój również mówi że jak urodzę to on mnie będzie trzymał z daleka bym przypadkiem znowu w ciąży nie była Zdecydowanie stwierdzam że u mnie to taki czas próby, dobrze, że jesteśmy małżeństwem, bo inaczej to by mi uciekł Miej babę co szybko popada w płacz, obraza się, nie gotuje obiadu, mało sprząta, a do tego żadnego pożytku w łóżku
O to jestem wlasnie ja od 2 miesiecy no idealnie to ujelas-i jeszcze marudzi i ciagle cos chceMój również mówi że jak urodzę to on mnie będzie trzymał z daleka bym przypadkiem znowu w ciąży nie była Zdecydowanie stwierdzam że u mnie to taki czas próby, dobrze, że jesteśmy małżeństwem, bo inaczej to by mi uciekł Miej babę co szybko popada w płacz, obraza się, nie gotuje obiadu, mało sprząta, a do tego żadnego pożytku w łóżku
Justynka1234
Fanka BB :)
Właśnie tak samo mi sie wydaje, że jeszcze jezdzic po tych szpitalach teraz to nawet tez niebezpiecznie. Ale jest miękka Moj mi kazał odstawić w 36 tyg. Nie wiem czy zdążę:/Odpusc na takim etapie juz Ci nic nie podadza ani nie zrobia a kazda dodatkowa ingerencja w szyjke tez nie jest wskazana, a szyjka 1.9 na tym etapie wcale nie jest krotka przeciez! A klucia w pochwie to tez ponoc normalne sa i wcale nie musza cos oznaczac moj lekarz wgl w 35 tckazal luteine odstawic takze juz naprawde jestes daleko!
Justynka1234
A Ty w którym tygodniu jestes? Jaka masz szyjke?Odpusc na takim etapie juz Ci nic nie podadza ani nie zrobia a kazda dodatkowa ingerencja w szyjke tez nie jest wskazana, a szyjka 1.9 na tym etapie wcale nie jest krotka przeciez! A klucia w pochwie to tez ponoc normalne sa i wcale nie musza cos oznaczac moj lekarz wgl w 35 tckazal luteine odstawic takze juz naprawde jestes daleko!
Ja dzis 37+0 (huurra!!!) A szyjka nie wiem ile, odkad mam pessar dlugosci gin nie sprawdza, za tydz mi zdejmie pessar to wtedy pewnie zobaczy czy juz mam rozwarcie i ile tej szyjki wgl jest jeszcze ale skoro pessar sie trzyma to cos tam jeszcze musi bycA Ty w którym tygodniu jestes? Jaka masz szyjke?
reklama
Malinka184
Ja w poprzedniej ciąży, w 33 tygodniu zostalam wypisana do domu z miekka szyjka okolo 13-14mm i rozwarciem na 1 cm. Wątpię, by coś ci mieli jeszcze podawać. Tak niewiele ci zostało, a szyjka wcale nie jest taka tragiczna. Lez cierpliwie. Wytrzymasz!Właśnie tak samo mi sie wydaje, że jeszcze jezdzic po tych szpitalach teraz to nawet tez niebezpiecznie. Ale jest miękka Moj mi kazał odstawić w 36 tyg. Nie wiem czy zdążę:/
Podziel się: