reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Część dziewczyny ;)
Ja po wizycie, pessar bez zmian. Co do szyjki to nie wiem, bo już nie jest mierzona. Pobrał mi posiew na moją prośbę. No i we wtorek i środę mam się stawić na Izbę Przyjęć na podanie sterydów, bo u mnie ta szyjka była i jest naprawdę mega krótka, zaledwie 1cm, więc na wszelki wypadek lepiej je podać.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Oby do przodu!

Ale mam taką zagwozdke, powiedźcie mi jak to wogole jest jeśli np. teraz robiłoby mi się rozwarcie wewnętrzne. Lekarz jest w stanie ręcznie to wybadać, tak jak mnie teraz za każdym razem z tym pessarem bada? Bo dla mnie logiczne, żeby zobaczyć co się dzieje od środka szyjki pasuje chyba użyć USG, no chyba że jak mi młodego bada to może ta głowica niżej najechać i wtedy widzi?

reklama
To żelazo w tabletkach to jest najgorsze co może być... Ja mam po nim zaparcia po kilka dni 😬
Dostaje 2 tabletki dziennie i wlasnie stwierdzam, ze to za duzo jak dla mnie. Zle sie czuje 😖 Leze w lozku, ale mnie mdli i slabo. Kreci mi sie w glowie, a gdy wstane na nogi, mam wrazenie, ze zaraz rune jak kloda na podloge 😖 Musze im to zglosic wieczorem. No i nie mam zaparc, a wrecz odwrotnie 😖

Dostaje 2 tabletki dziennie i wlasnie stwierdzam, ze to za duzo jak dla mnie. Zle sie czuje 😖 Leze w lozku, ale mnie mdli i slabo. Kreci mi sie w glowie, a gdy wstane na nogi, mam wrazenie, ze zaraz rune jak kloda na podloge 😖 Musze im to zglosic wieczorem. No i nie mam zaparc, a wrecz odwrotnie 😖
O mam tak samo!! A co bierzesz?

A acard to nie na przeplywy? Jakos ze znajomych nikt tam nie rodzil to nawet nie slyszalam ;) o Karowej sa dosc slabe opinie w necie w kwestii porodow choc wiem ze tam zawsze trafiaja najtudniejsze przypadki czyli musza tam miec naprawde swietnych fachowcow-ale sam szpital mi sie kompletnie nie spodobal, stary, polozne na ktore trafilam strasznie niemile takze ja na pewno tam ewentualnie pessar i nic wiecej i podobno za wszelka cene tam kaza rodzic naturalnie nawet jsk dziecko w polozeniu nie glowkowym to i tak każą naturalnie
Na zakrzepice. A to Karowej nie wiedzialam ze tak jest.

O mam tak samo!! A co bierzesz?
A nawet nie wiem 😳 Musze zapytac pielegniarki! Na zaparcia pije tez dwa razy dziennie lactulose, od trzech tygodni mniej wiecej i bylo tak sobie. Lepiej, ale zaparcia i tak sie czasem pojawialy. Trzy, cztery dni temu lekarz przy obchodzie zapytal, czy nie mam problemow z zaparciami, bo mam niska hemoglobine - 11,1. Mowie, ze moze troche czasami, a ten zelazo zaordynowal, o nazwe niestety nie zapytalam. Od paru lykam po prostu jakas lekko zolta tabletke, dwa razy dziennnie. Strasznie mnie po niej goni do toalety, blada jestem jak sciana, mroczki przed oczami.... Do tego jeszcze prenatal duo, tam tez jest zelazo. Mysle, ze za duzo juz tego.

Na zakrzepice. A to Karowej nie wiedzialam ze tak jest.
A heparyny nie masz? Karowa owiana jest dość kiepską sławą niestety. To taka enklawa, do której bardzo ciężko się dostać z ulicy, preferują tylko Panie z lekarzami stamtąd. A położne są ponoć okropne. (Kiedyś) był postrzegany jako elitarny (jak jeszcze nie było Medicaveru i Centrum Damiana to tam rodziły celebryty) i może części personelu się wydaje, że nadal są dla elit.

A nawet nie wiem 😳 Musze zapytac pielegniarki! Na zaparcia pije tez dwa razy dziennie lactulose, od trzech tygodni mniej wiecej i bylo tak sobie. Lepiej, ale zaparcia i tak sie czasem pojawialy. Trzy, cztery dni temu lekarz przy obchodzie zapytal, czy nie mam problemow z zaparciami, bo mam niska hemoglobine - 11,1. Mowie, ze moze troche czasami, a ten zelazo zaordynowal, o nazwe niestety nie zapytalam. Od paru lykam po prostu jakas lekko zolta tabletke, dwa razy dziennnie. Strasznie mnie po niej goni do toalety, blada jestem jak sciana, mroczki przed oczami.... Do tego jeszcze prenatal duo, tam tez jest zelazo. Mysle, ze za duzo juz tego.
To ja mam chyba coś innego. Ale działa tak samo. Wczoraj mnie tak ścięło z nóg, że spałam 4h w dzień, diety cujrzycowej utrzymać nie mogę, bo zjem tylko śniadanie i drugie i koniec- mdłości, słabo mi. A myślałam na początku, że to cukry mi szaleją. Lekkie zaparcia też mam.

To ja mam chyba coś innego. Ale działa tak samo. Wczoraj mnie tak ścięło z nóg, że spałam 4h w dzień, diety cujrzycowej utrzymać nie mogę, bo zjem tylko śniadanie i drugie i koniec- mdłości, słabo mi. A myślałam na początku, że to cukry mi szaleją. Lekkie zaparcia też mam.
Wczoraj zglaszalam lekarce na obchodzie, ze po tym zelazie mam sensacje zoladkowe, bulgotanie i mdlosci. Twierdzila, ze tak, ze zelazo moze takie cos powodowac, zebym lyknela dzis nie na czczo, tylko wraz ze sniadaniem. A gdzie tam! Nie pomoglo 😟 Wciaz mi slabo, blado, spac sie chce i mam ochote znowu biec do toalety 😖 Mysle, ze mi jedna tabletka dziennie spokojnie by wystarczyla, na wieczor. Moze tez masz zbyt duza dawke?

reklama
Wczoraj zglaszalam lekarce na obchodzie, ze po tym zelazie mam sensacje zoladkowe, bulgotanie i mdlosci. Twierdzila, ze tak, ze zelazo moze takie cos powodowac, zebym lyknela dzis nie na czczo, tylko wraz ze sniadaniem. A gdzie tam! Nie pomoglo 😟 Wciaz mi slabo, blado, spac sie chce i mam ochote znowu biec do toalety 😖 Mysle, ze mi jedna tabletka dziennie spokojnie by wystarczyla, na wieczor. Moze tez masz zbyt duza dawke?
2 tabletki a mam hemoglobinę 11.7. Ale to jeszcze nic- dostałam receptę na coś silniejszego 3*dziennie, nie zaczęłam nawet brać, widząc co się ze mną dzieje po tym. Mam dziś kontrolę w szpitalu, więc powiem im. Ja nigd nie biorę na czczo i tak to nic nie daje. A jeszcze muszę pilnować 2h odstępstw z magnezem, bo przy żelazie magnez się źle wchłania, nie wcisnę 3 tabsów.

Do góry