reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Bakterii nie wykryli, grzyby tak. Nic nie dostalam, choc też czytałam na przeroznych forach, ze dziewczyny dostawaly globulki... 🤔
Ja w czwartek mam wizytę, 2 tyg. po założeniu pessara, ale jak miałam zakładany to też mi żadnych posiewów,badań nie zrobił, tylko założył pessar na tej samej wizycie, ale może dlatego, że szkoda było czasu na badania przy mojej 1cm szyjce i ważniejsze było, aby zadziałać, muszę go zapytać

reklama
A to dziwne bo chyba przy pessarze i szwie powinno być coś zapobiegawczo bo od bakterii właśnie może chyba szyjka polecieć ale to też chyba nie ma reguły 🙂
Właśnie to chyba od lekarza zależy. W poprzedniej ciąży nie miałam żadnych globulek dopochwowo, które brałabym profilaktycznie. W tej przy wypisie po zakładaniu szwu dali fluomizin i kazało co 5 dni aplikować.

Ja w czwartek mam wizytę, 2 tyg. po założeniu pessara, ale jak miałam zakładany to też mi żadnych posiewów,badań nie zrobił, tylko założył pessar na tej samej wizycie, ale może dlatego, że szkoda było czasu na badania przy mojej 1cm szyjce i ważniejsze było, aby zadziałać, muszę go zapytać
Zamiast pytac, lepiej po prostu popros o natychmiastowe pobranie posiewu. Na wynik i tak czekasz okolo 5 dni, a przy pessarze i szwie, musi byc jalowo.

reklama
Do góry