reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzisiaj już dobrze, wieczorem pojedyncze twardnienia miałam, ale w tym tygodniu to juz normalne raczej. Wyniki ktg, usg itd. są dobre, na wyniki krwi i moczu czekam. Nie mam specjalnych zaleceń, tylko obserwację. Nie wiadomo co to za ból byl, ale w kazdym razie dziecku nie zaszkodzil i nic zlego nie dzieje sie. Chyba odczekam jeszcze trochę i wypiszę się na życzenie,zamiast zostawac na weekend. Personel miły, na opiekę nie można narzekać, towarzystwo na sali sympatyczne, ale jednak warunki szpitalne... Noc nieprzespana, łóżka twarde, cos zepsulo sie i nie ma cieplej wody, dietę cukrzycowa szlak mi trafi, wolę w domu jednak posiedzieć, do szpitala trzeba miec końskie zdrowie:D
Najważniejsze, że Maleństwo ma się dobrze :) tylko mama stresu przez to ma dużo ;)

reklama
Ja zamówiłam dziś pessar mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i doczekam spokojnie środy. A ty miałaś miękką szyjkę czy tylko długość mu się nie podobała
Tylko mówił o długości. A Ty jaka masz długą? I Ty chyba pisałaś ze masz miekka? Czyli jak jest miekka to oznacza ze moze szybciej sie skrócić?

Tylko mówił o długości. A Ty jaka masz długą? I Ty chyba pisałaś ze masz miekka? Czyli jak jest miekka to oznacza ze moze szybciej sie skrócić?
Ogólnie chyba miękka nie jest dobra bo to taka chyba do porodu ale sama nie wiem ostatnio się niby wydłużyła i miała 3 25 ale mi on zwracał uwagę na jej miękosc chyba już w 16 tygodniu dlatego zaczął mi ją mierzyć. A tobie nic nie mówił jak cie badal ręcznie?

Popieram koleżankę - z porodówki nie cofają. Chyba, że po porodzie hehe niech Ci poród lekki będzię! 😁 u mnie jakich kolwiek skurczy brak. Nic. Zero. Chyba, ze mam, a nie wiem.
Ja wczoraj miałam i mi pękł worek owodniowy i tyle a nie czułam ale jak tylko weszłam do szpitala to już powódź. I schudłam. Brzuch jak w 5mc

reklama
Do góry