Tak, po szwie czesto mialam twardy brzuch, ale mnie to kazali za wszelka cene zlikwidowac (6xduph +3xnosp). A niepelne sikanie dopoki nie mialam szwu oraz w poprzedniej ciazy, jak dziecko robilo sie coraz cięższe ( 29 tc czy moze ciut wczesniej), pessar mi troche pomogl, ale do konca ciazy nie dalam rady wysikac się do konca, czasem wstawalam po siku i siadalam ponownie i dalej cos jeszcze bylo:///Dziewczyny a napiszcie też macie raz na jakiś czas twardy brzymuch lub kłucie tam na dole i wrażenie że nie do końca zrobiliście siku ??? Jestem przerażona tym że tak wsluchuje się w organizm ale jak cały czas leżę to samo z siebie przychodzi... a nie chce dzwonić do lekarza z każdą rzeczą która mnie zaboli lub zakłuje
reklama
Amnesia
Fanka BB :)
Mam do Was pytanie... Czy to normalne, że pessar czuję raz wyżej, a raz niżej? Czy może on mi wypaść? Wiem, że teoretycznie nie, ale w praktyce? Chyba muszę udać się do psychiatry.
Rozumiem, że nikt tak nie ma tylko ja.. czyli coś jest nie tak. Dzisiaj też ten pessar jest tak nisko. Szyjka w ciąży raz jest wyżej raz niżej ale czy pessar też tak wędruje. Mam taką blokadę psychiczną, że do końca ciąży załatwiłam sobie zaparcia.
Ja mam pessar już drugi raz i ani w tej ani w poprzedniej ciąży nigdy go nie czułamRozumiem, że nikt tak nie ma tylko ja.. czyli coś jest nie tak. Dzisiaj też ten pessar jest tak nisko. Szyjka w ciąży raz jest wyżej raz niżej ale czy pessar też tak wędruje. Mam taką blokadę psychiczną, że do końca ciąży załatwiłam sobie zaparcia.
Możesz, to zależy od napięcia macicy, ja tak miałam i też panikowałam, w jednym miesiącu byłam u lekarza kilka razy bo myslama że się zsunal itp. To normalne, raz go czułam i normalnie dotyklam bardzo nisko, raz wysoko i nie mogłam sięgnąć, także spokojnie... Wiele razy pytałam o to lekarzaMam do Was pytanie... Czy to normalne, że pessar czuję raz wyżej, a raz niżej? Czy może on mi wypaść? Wiem, że teoretycznie nie, ale w praktyce? Chyba muszę udać się do psychiatry.
Amnesia
Możesz, to zależy od napięcia macicy, ja tak miałam i też panikowałam, w jednym miesiącu byłam u lekarza kilka razy bo myslama że się zsunal itp. To normalne, raz go czułam i normalnie dotyklam bardzo nisko, raz wysoko i nie mogłam sięgnąć, także spokojnie... Wiele razy pytałam o to lekarza
Chociaż tyle dobrze, że to jednak normalne. Nie miałaś żadnej blokady psychicznej przy wypróżnianiu? Bo mi nic nie pomaga. Wypiłam cztery kefiry, zjadłam słoik ogórków, popiłam siemieniem i nawet czopek poszedł w ostateczności i tylko mi w brzuchu zaburczało.. a i jeszcze kieliszek oliwy wypiłam. Ja nie wiem co to będzie, a kolejna wizyta dopiero 11 mają. Eh
Amnesia
Ja mam pessar już drugi raz i ani w tej ani w poprzedniej ciąży nigdy go nie czułam
No to zazdroszczę takiego komfortu
Ale ja tez nie wkładam jakoś głęboko palca nawet przy aplikowaniu luteiny wiec może to dlategoNo to zazdroszczę takiego komfortu
Amnesia
Ale ja tez nie wkładam jakoś głęboko palca nawet przy aplikowaniu luteiny wiec może to dlatego
No ja nie wiem, bo dla mnie, to stosunkowo całkiem nowa sytuacja. Oszaleję
reklama
Dla mnie niby nie nowa ale od 11 tyg za każdym razem przy aplikacji luteiny oddycham z ulga jak czuje ze ten pessar nie spadł wiec chyba już tam mamy ze się stresować będziemy do końca :/No ja nie wiem, bo dla mnie, to stosunkowo całkiem nowa sytuacja. Oszaleję
Podziel się: