reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny a napiszcie też macie raz na jakiś czas twardy brzymuch lub kłucie tam na dole i wrażenie że nie do końca zrobiliście siku ??? Jestem przerażona tym że tak wsluchuje się w organizm ale jak cały czas leżę to samo z siebie przychodzi... a nie chce dzwonić do lekarza z każdą rzeczą która mnie zaboli lub zakłuje
Tak, po szwie czesto mialam twardy brzuch, ale mnie to kazali za wszelka cene zlikwidowac (6xduph +3xnosp). A niepelne sikanie dopoki nie mialam szwu oraz w poprzedniej ciazy, jak dziecko robilo sie coraz cięższe ( 29 tc czy moze ciut wczesniej), pessar mi troche pomogl, ale do konca ciazy nie dalam rady wysikac się do konca, czasem wstawalam po siku i siadalam ponownie i dalej cos jeszcze bylo:///

reklama
Mam do Was pytanie... Czy to normalne, że pessar czuję raz wyżej, a raz niżej? Czy może on mi wypaść? Wiem, że teoretycznie nie, ale w praktyce? Chyba muszę udać się do psychiatry.

Mam do Was pytanie... Czy to normalne, że pessar czuję raz wyżej, a raz niżej? Czy może on mi wypaść? Wiem, że teoretycznie nie, ale w praktyce? Chyba muszę udać się do psychiatry.

Rozumiem, że nikt tak nie ma tylko ja.. czyli coś jest nie tak. Dzisiaj też ten pessar jest tak nisko. Szyjka w ciąży raz jest wyżej raz niżej ale czy pessar też tak wędruje. Mam taką blokadę psychiczną, że do końca ciąży załatwiłam sobie zaparcia. 😔

Rozumiem, że nikt tak nie ma tylko ja.. czyli coś jest nie tak. Dzisiaj też ten pessar jest tak nisko. Szyjka w ciąży raz jest wyżej raz niżej ale czy pessar też tak wędruje. Mam taką blokadę psychiczną, że do końca ciąży załatwiłam sobie zaparcia. 😔
Ja mam pessar już drugi raz i ani w tej ani w poprzedniej ciąży nigdy go nie czułam :p

Możesz, to zależy od napięcia macicy, ja tak miałam i też panikowałam, w jednym miesiącu byłam u lekarza kilka razy bo myslama że się zsunal itp. To normalne, raz go czułam i normalnie dotyklam bardzo nisko, raz wysoko i nie mogłam sięgnąć, także spokojnie... Wiele razy pytałam o to lekarza

Możesz, to zależy od napięcia macicy, ja tak miałam i też panikowałam, w jednym miesiącu byłam u lekarza kilka razy bo myslama że się zsunal itp. To normalne, raz go czułam i normalnie dotyklam bardzo nisko, raz wysoko i nie mogłam sięgnąć, także spokojnie... Wiele razy pytałam o to lekarza

Chociaż tyle dobrze, że to jednak normalne. Nie miałaś żadnej blokady psychicznej przy wypróżnianiu? Bo mi nic nie pomaga. Wypiłam cztery kefiry, zjadłam słoik ogórków, popiłam siemieniem i nawet czopek poszedł w ostateczności i tylko mi w brzuchu zaburczało.. a i jeszcze kieliszek oliwy wypiłam. Ja nie wiem co to będzie, a kolejna wizyta dopiero 11 mają. Eh

reklama
Do góry