reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A nie wydaje Wam się że przesadza lekarz który szyjke 34mm określa jako skracającą się? Przecież to normalna szyjka... Problem jest kiedy spada w 20 tc lub wcześniej i leci poniżej 25mm.

Luteina wzmacnia szyjke ale na skurcze sama w sobie nie wystarcza. Po to są nam nospy i magnezy
U mnie w jakim czasie dokładnie sie skróciła szyjka ciezko stwierdzić, od ostatniej wizyty minęło 5tygodni wiec można zakładać ze przez te 5tyg się skróciła o te kilka mm do tych34mm a mogła Np w tydzień jsk przykładowo tak mocno brzuszek zaczął się stawiać 🤷‍♀️ Kolejna wizytę mam za dwa tygodnie mam nadzieje ze luteinę i leżeniem pomoże 😊

reklama
Myślę, że problem też występuje, gdy za szybko się skraca w dość szybkim czasie. Mi w ciągu 4 tygodni skróciła się o 2 cm. Dowiedziałam się o tym w 25 tygodniu i tylko dlatego, że miałam niemal maksymalną długość 4,95 cm ciągle mieściłam się w normie.

W moim przypadku nakaz oszczędzania się, polegiwanie i luteina z magnezem, pomogły.

Gdyby nadal w takim tempie się skracała, to bym właśnie rodziła, a do terminu mam jeszcze ponad 8 tygodni.

Więc dla mnie super, że lekarz zareagował nad wyrost 😉
Dokładnie czasami lepiej jak lekarz nawet będzie lekko przewrażliwiony aczkolwiek lekki stres u mnie mój wywołał 😋a ile czasu zzzywalas luteinę?

A słuchajcie , macie lub miałyście może uczucie ze Wasz bąbelek tak kopie/łapie w miejscach bardzo nisko? Tsk jakby miał zaraz wyskoczyć z brzucha? Mój mały jest najwidoczniej nisko osadzony brzuszek od samego początku nie był wysoko i mały czasami jak zaczyna się wiercić to czuje normalnie jakby miał zaraz wyjść 🤔 plus jak trafi w pęcherz to jak bym miała zaraz popuścić 🙈

A słuchajcie , macie lub miałyście może uczucie ze Wasz bąbelek tak kopie/łapie w miejscach bardzo nisko? Tsk jakby miał zaraz wyskoczyć z brzucha? Mój mały jest najwidoczniej nisko osadzony brzuszek od samego początku nie był wysoko i mały czasami jak zaczyna się wiercić to czuje normalnie jakby miał zaraz wyjść 🤔 plus jak trafi w pęcherz to jak bym miała zaraz popuścić 🙈
No ja mam tak, jak się nisko ułoży to cały ciężar jest w dole, nie lubię tego, jak się w górę przesunie to od razu lepiej się chodzi i nie ciągnie w szyjce... Czasami gmera mi w dole to jakby miał mi rękę wystawić między nogami... Kiedyś tak się bawił ze musiałam w nocy usiąść i zacisnąć uda bo myślałam że nie wytrzymam🤦‍♀️

No ja mam tak, jak się nisko ułoży to cały ciężar jest w dole, nie lubię tego, jak się w górę przesunie to od razu lepiej się chodzi i nie ciągnie w szyjce... Czasami gmera mi w dole to jakby miał mi rękę wystawić między nogami... Kiedyś tak się bawił ze musiałam w nocy usiąść i zacisnąć uda bo myślałam że nie wytrzymam🤦‍♀️
Znam ten ból w nocy najbardziej próbujesz zasnąć i raptownie bum bum po pęcherzu itp na dole... małe urwisy.ja się tak zastanawiam czy mój już nie jest głowa do doku ułożony ze tak na dole bryka, chociaż mam jeszcze troszke czasu na ułożenie

Myślę, że problem też występuje, gdy za szybko się skraca w dość szybkim czasie. Mi w ciągu 4 tygodni skróciła się o 2 cm. Dowiedziałam się o tym w 25 tygodniu i tylko dlatego, że miałam niemal maksymalną długość 4,95 cm ciągle mieściłam się w normie.

W moim przypadku nakaz oszczędzania się, polegiwanie i luteina z magnezem, pomogły.

Gdyby nadal w takim tempie się skracała, to bym właśnie rodziła, a do terminu mam jeszcze ponad 8 tygodni.

Więc dla mnie super, że lekarz zareagował nad wyrost 😉
Ale mieściłas się w normie na styk styków... To zupełnie inna sytuacja

reklama
Do góry