reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja co prawda już połogowe a nie ciążowe wizyty mam, ale tak:
Diabetolog - przełożony na czerwiec, ustalone telefonicznie czy i ile kontrolować cukier.
Hematolog - ustalona teleporada w zamkniętej poradni, mam czekać na telefon w piątek. Wtedy się dowiem do kiedy mam brać heparynę. Czy zamieniać na acard itd.
Ginekolog - mój nie przyjmuje, za moment będę szukać kogokolwiek... Za 2-3tyg powinnam mieć wizytę.
Morfologia - kończyłam ciążę krwotokami, więc jest mega anemia. Póki co ustalone że lepiej żebym brała żelazo i jadła szpinak a nie dać się nigdzie badać w żadnym labie.

No i szpital gdzie jest moje dziecko zamknięty dla odwiedzających, także dla matek zupełnie już od dziś.. Mogę tylko dowozić mleko..

I co w takiej sytuacji? Masz kontakt ze swoim lekarzem, chociaż przez tel? Co masz zrobić w takiej sytuacji?
Mam kontakt telefoniczny, a tak to nic nie wiem :/ mam nadzieje ze sie otworzą bo szyjki przez telefon mi nie zbada. Maja być niby telefoniczne wizyty :/ niby jak bedzie w przychodni zadzwoni, tzw mam nadzieje z z przychodni bo nie znam swoich wynikow krwi i moczu :( wiec nie wiem co robić

no te porady ginekologiczne przez tel. To masakra jakaś. Ja w czwartek dostane info czy wizyta bedzie. Mam nadzieje ze tak. A dzisiaj dzwoniłam do mojej położnej. Mówiła ze nie ma sie co martwić. Po to sa zaostrzone przepisy żeby nie doszło do sytuacji pojawienia sie wirusa na oddziale. W wczoraj widziałam ze szczyt zachorować przewidują na 20-tego kwietnia a ja mam termin 19-tego. Nie ma to jak wstrzelić sie w kalendarz :/

@Magdalenka16 czy dobrze kojarzę, czy Ty zamawiałaś z Gemini? Dostałaś już paczkę? Długo czekałaś? Bo mi już niemalże wszyysko przyszło oprócz dostawy z Gemini a tam mam ważne rzeczy wyprawkowe, głównie do szpitala..?

no te porady ginekologiczne przez tel. To masakra jakaś. Ja w czwartek dostane info czy wizyta bedzie. Mam nadzieje ze tak. A dzisiaj dzwoniłam do mojej położnej. Mówiła ze nie ma sie co martwić. Po to sa zaostrzone przepisy żeby nie doszło do sytuacji pojawienia sie wirusa na oddziale. W wczoraj widziałam ze szczyt zachorować przewidują na 20-tego kwietnia a ja mam termin 19-tego. Nie ma to jak wstrzelić sie w kalendarz :/
Ja mam termin na 13maja ale sama sobie narzuciłam że 21kwietnia to dla mnie optimum gdzie będę zadowolona: w 36+6 urodziła się moja córka, teraz chcę conajmniej tyle😂
Wersja minimum to 34+0, wtedy zaczynają się późne wcześniaki.
Dziwne myśli mnie ostatnio biorą, że może lepiej urodzić zanim będzie katastrofa w szpitalach... kurcze jak by się nie obrócić to 🍑 z tyłu..

Jeszcze dzisiaj się dowiedziałam nieoficjalnie że 1z3 porodówek w moim mieście zmueniają w porodówkę dla kobiet z podejrzeniem wirusa. Czyli zostaje mi wojewódzki gdzie są trudne ciąże i wcześniaki i resztę odsyłają albo prywatny szpital(na nfz) który jest malutki. Przecież on nie da rady.. będą kobuetki wypuszczać po 4h od porodu...

@Magdalenka16 czy dobrze kojarzę, czy Ty zamawiałaś z Gemini? Dostałaś już paczkę? Długo czekałaś? Bo mi już niemalże wszyysko przyszło oprócz dostawy z Gemini a tam mam ważne rzeczy wyprawkowe, głównie do szpitala..?
Ja też zamawiałam z Gemini. Paczkę z dnia 10marca dostałam z 2 dniowym opóźnieniem - 20go (termin dostawy 4-6 dni roboczych) . Natomiast paczki z 13go jeszcze nie (termin dostawy 8 dni roboczych). Obstawiam, że dostanę na początku przyszłego tygodnia.
Wyślą ci maila, jak będą pakować zamówienie 😉

Ja też zamawiałam z Gemini. Paczkę z dnia 10marca dostałam z 2 dniowym opóźnieniem - 20go (termin dostawy 4-6 dni roboczych) . Natomiast paczki z 13go jeszcze nie (termin dostawy 8 dni roboczych). Obstawiam, że dostanę na początku przyszłego tygodnia.
Wyślą ci maila, jak będą pakować zamówienie 😉
O kurcze ja zamawiałam 18 marca wiec nie ma szans na ten tydzień

reklama
Do góry