reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tęsknię za wykonywaniem zwykłych czynności domowych.nie sądziłam ze kiedyś to powiem ale tęsknię za sprzątaniem i ogarnięciem domu po swojemu. W domu nie mam sprzątniete od 19 go grudnia.mąż jedynie odkurzał, ale łazienek i kuchni juz nie mył niestety. Nie wiem jak ja to wszystko ogarnę po urodzeniu dziecka bo wtedy będę mogła chodzić. A miałam tyle rzeczy zaplanowanych przed tymi problemami z szyjka ! A teraz jedyna myśl to donoszenie ciazy i urodzenie zdrowego dziecka. Tak się boje ze coś pójdzie nie tak. Ze albo urodze wcześniej i narażeni synka na skrajne wczesniactwo albo że bedzie chory..

reklama
Jak już poruszyłaś temat: ponad miesiąc w celibacie i zaczyna mi odwalać. A nigdy przesadnie przytulaśna nie byłam. Jak żyć? Przecież łącznie z połogiem to może sexu zasmakuję za pół roku(?!)

My od początku mamy zakaz..czyli od lipca..jak żyć..

Ja tęsknię za wykonywaniem zwykłych czynności domowych.nie sądziłam ze kiedyś to powiem ale tęsknię za sprzątaniem i ogarnięciem domu po swojemu. W domu nie mam sprzątniete od 19 go grudnia.mąż jedynie odkurzał, ale łazienek i kuchni juz nie mył niestety. Nie wiem jak ja to wszystko ogarnę po urodzeniu dziecka bo wtedy będę mogła chodzić. A miałam tyle rzeczy zaplanowanych przed tymi problemami z szyjka ! A teraz jedyna myśl to donoszenie ciazy i urodzenie zdrowego dziecka. Tak się boje ze coś pójdzie nie tak. Ze albo urodze wcześniej i narażeni synka na skrajne wczesniactwo albo że bedzie chory..
Ogarniesz chatę jak będziesz miała ciążę donoszona ;)

Mój Mąż na razie ogarnia wszstko sam, zakupy, sprzątnie, pranie, kąpiele córki i mówi patrz jak to dużo jest do zrobienia😂ja mu tylko przytakuje 😏też mam ochotę złapać odkurzacz czy szmatkę do ręki i ogarnąć ale się powstrzymuje, trudno... Też miałam plany na zakupy, porządki, małe remonty a tu dupa, oby wyprawka była a resztę nadrobię później, mam taką nadzieję 😉

Kochane powiedzcie mi czy ktos was zle sie czul po luteinie???? Mnie na poczatku piekly wargi dali mi mascie globulki luteiny 2x100 tylko na noc.. A dzis nagle zdretwialo mi troche uda i reki i mam takie oslabione.. Boje sie ze to po te luteinie.. Czy moze sobie cos wkrecam 😟🤕🤕niech mnie ktos pocieszy strasznie sie martwie

Kochane powiedzcie mi czy ktos was zle sie czul po luteinie???? Mnie na poczatku piekly wargi dali mi mascie globulki luteiny 2x100 tylko na noc.. A dzis nagle zdretwialo mi troche uda i reki i mam takie oslabione.. Boje sie ze to po te luteinie.. Czy moze sobie cos wkrecam 😟🤕🤕niech mnie ktos pocieszy strasznie sie martwie
Wydaje mi się że luteina nie daje takich skutków ubocznych🤔poczytaj w ulotce ale wątpię, może to sprawy neurologiczne?

Prędzej stawiałabym na ucisk nerwów przez dziecko. Mnie dopadła ala rwa kulszowa to przez kilka dni "ciągałam" nogę za sobą.

Ja jak brałam luteine dopochwową to miałam uczucie pieczenia jakbym tam miała infekcje. Po pessarze zamienili na podjezykowa. Ale takich objawów jak Ty to nie miałam.

reklama
Do góry