reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No szyjka ma. Prawo się skracac.. Wazne żeby malutko...mi się skraca ciągle mimo lekow, lezenia i szwu.. Mialam 1.5 i też rozwarcie wewnętrzne.. Do tego szyjke tak miękka ze nie szlo założyć pessara.. I skurcze. Ratunkowo zalozyli szew i wyciągnęła się szyjka na 2.5 w 25 tyg. A mam już prawie 35 tydz.. Wiec małymi. Kroczkami, pod dobra opieka lekarza dajemy szansę kazdy tydz dla malenstwa...
A to bada ci ta szyjke przez usg dopochwowo ? U mnie skrocola się bardzo w krótkim czasie. W tydzien o 1 cm mimo ciaglego lezenia i leków! Jak się tak będzie skracać to niedługo juz jej wogóle nie będzie. Dlatego dziwne ze LEKARZ nie mierzy jej.. myślę się skonsultować z innym lekarzem. Ale nie wiem jeszcze 😕

reklama
Tak tak, z szwem bada i usg dopochwowe. Bo szew może się zsunac czy cokolwiek. Ja w 22 tyg mialam 3.5 a w 24 1.5. Wiec twz poleciała łeb na szyję.. I to tydz lezenia też w szpitalu z tona lekow... Nie jesteś sama... :) a jednak przetrwalam:)! Z pessar em nie mierzy się dopochwowo. Spokojnie, wyluzuj trochę.. Jesteś w szpitalu... Nie wypuszcza cię z problemem. Masz wykryty problem, zabezpieczenie, leki.. Reszta da radę...

Z medycznego punktu widzenia neiwiem. Dokładnie, ale koleżanka ma i nie mierzy bo chyba kwestia przedstawienia krążka. To jest inne cialo obce niż szew. Lekarze będą widzieli napewno gdy bd jakieś ryzyko, spokojnie.

Z medycznego punktu widzenia neiwiem. Dokładnie, ale koleżanka ma i nie mierzy bo chyba kwestia przedstawienia krążka. To jest inne cialo obce niż szew. Lekarze będą widzieli napewno gdy bd jakieś ryzyko, spokojnie.
Mam nadzieję że mnie nie olewa. Choć czasami mam takie wrażenie. Bo to niska ciąża i jemu to obojętne. Jestem jedną z wielu pacjentek.

Magdalenka ja dziś wychodzę i dr mówi że lepiej już nie badać. Ze sprawdzał w piątek bardzo dokładnie i woli już nie tykac. Za tydzień mam prenatalne więc wtedy też zerknąć można na szyjke. Ja mam szew więc nieco inaczej. Moja poszła w kilka dni z 37 do 24. Teraz jest lekko ponad 20mm. W tamtej ciąży może pamiętasz 6 tygodni z szyjką 0mm doleżałam jeszcze.

A dlaczego się nie mierzy dopochwowo przy pessarze?
Bo peasser blokuje i dokładnie nie da się jej zbadać. Trzebaby było wyjąć pessar by dokładnie ja zmierzyć. Szew jest bezpośrednio na szyjce w pessarze szyjka opiera się na nim i siedzi w środku krążka.

Myszka123456 to masz termin jak ja na luty 😉

piecze mnie cewka moczowa. Biorę urofuragine czy jakoś tak, mocz i posiew wyszedł w porządku wiec nie wiem skąd to pieczenie. W ogóle wydaje mi się, że mam jakby cewkę na wierzchu, jakby ten brzuch ciągnął mi psioche do góry i dlatego mnie poecze..eh sama nie wiem. Już mam dość tego pieczenia, któraś miała zapalenie pęcherza? Cewka Was piekła podczas sikania czy podczas normalnego funkcjonowania też? Bo mnie właśnie nie piecze podczas sikania.

reklama
piecze mnie cewka moczowa. Biorę urofuragine czy jakoś tak, mocz i posiew wyszedł w porządku wiec nie wiem skąd to pieczenie. W ogóle wydaje mi się, że mam jakby cewkę na wierzchu, jakby ten brzuch ciągnął mi psioche do góry i dlatego mnie poecze..eh sama nie wiem. Już mam dość tego pieczenia, któraś miała zapalenie pęcherza? Cewka Was piekła podczas sikania czy podczas normalnego funkcjonowania też? Bo mnie właśnie nie piecze podczas sikania.
Mnie nawet w czasie sikania nie piekło tylko pęcherz i nerka bolała.
A może czymś sobie podrażniłaś ujście cewki np. wkładką albo ucxulona na coś jesteś. Stan zapalny w badaniach by wyszedł.

Do góry