reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej dziewczyny. Mam nadzieje ze dzisiejszy dzień będzie lepszy od wczorajszego. Ja dalej w szpitalu i może w czwartej wyjdę. Poprosiłam lekarza o te krzywa cukrzycowa i powiedział ze mi zrobią w szpitalu żebym później juz nie jeździła nigdzie. Posiew z moczu i pochwy ujemny. A na moje pytania dlaczego ten brzuch twardnieje przy wstawaniu to powiedział ze badania są ok i taka moja uroda 😕 dziwne to dla mnie. Martwi mnie tylko dzisiaj jedna rzecz -pobolewa mnie w dole brzucha tak w połowie wysokości między pepkiem a spojeniem. Zgłaszałam mu to ale dalej mówi ze mocz ok wiec to nie pęcherz . Trochę lepiej jest jak się położę na wznak i podłoże poduszkę pod pupę. Mialyscie coś takiego? Poczułam się trochę z ignorowana przez niego. Powiedział ze szyjke zbada w czwartek jak będę wychodzić ale nie przez usiebie dopochwowo. Sama nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim. 😕

Dodam tylko ze ten ból zaczyna się wtedy gdy wstaje i usiadł na chwile do posiku a ustępuje leków po położeniu na płasko i położeniu poduchy pod pupę. Macie jakieś teorie?

Ból może być powodowany przez grawitację. Wstajesz i jest większy nacisk na spojenie i pęcherz. Póki pracowałam do końca 6 mies nie było dnia by brzuch w pracy nie stwardniał. Teraz też nie raz mnie to łapie, badania ok, pessar siedzi. Wg mojego lekarza grawitacja działa a teraz to już wiadomo że i waga dziecka robi swoje. Po drugie dziecko może też uściskać jakieś nerwy i to też powoduje dyskomfort.
Rozciągają się więzadła zarówno macicy jak i miednicy, tym bardziej że to chyba Twoja pierwsza ciąża.

Oj tak lumpeks super rzecz.. Mmmm ja też napisałam pamiętnik z mojej niepłodności i walki o ciążę, robiłam samemu literki na łóżeczko z imieniem... Ale ostatnio totalny brak ochoty na coś kreatywnego.. Byle wstać, dzień przeleciał i iść spać.
Magdalena taka chyba nasza uroda.. Twardnienia mam od 21 tygodnia, a jak leżymy i wstanie y to czuć jeszcze bardziej... Niestety uciążliwe mega.. Chodzic ledwo. Się da.. Musimy przetrwac

Ból może być powodowany przez grawitację. Wstajesz i jest większy nacisk na spojenie i pęcherz. Póki pracowałam do końca 6 mies nie było dnia by brzuch w pracy nie stwardniał. Teraz też nie raz mnie to łapie, badania ok, pessar siedzi. Wg mojego lekarza grawitacja działa a teraz to już wiadomo że i waga dziecka robi swoje. Po drugie dziecko może też uściskać jakieś nerwy i to też powoduje dyskomfort.
Rozciągają się więzadła zarówno macicy jak i miednicy, tym bardziej że to chyba Twoja pierwsza ciąża.
Nie to moja druga ciąża. Tylko ze 8 lat temu rodziłam wiec kawał czasu. Ja jestem z tych co nie uprawiają sportu wiec moje mięśnie są a jakby ich nie było..

Oby to tylko uroda była. Bo nospa biorę i inne leki i praktycznie ciągle tylko leżę wiec lekarz nie wie czemu tak jest. Martwię się o te szyjkę czy to nie powoduje jej skracania. Lekarz twierdzi ze jak mam pessar to jest ok i nie powinna się skracać. Tylko z tego forum wiem ze jednak może się skrócić. A jak nie sprawdzi to skąd ma to wiedzieć.

reklama
No szyjka ma. Prawo się skracac.. Wazne żeby malutko...mi się skraca ciągle mimo lekow, lezenia i szwu.. Mialam 1.5 i też rozwarcie wewnętrzne.. Do tego szyjke tak miękka ze nie szlo założyć pessara.. I skurcze. Ratunkowo zalozyli szew i wyciągnęła się szyjka na 2.5 w 25 tyg. A mam już prawie 35 tydz.. Wiec małymi. Kroczkami, pod dobra opieka lekarza dajemy szansę kazdy tydz dla malenstwa...

Do góry