reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Oj oj :( ja chodzę jak sparaliżowana po tym leżeniu ale przeszłam się kawałek. Mój lekarz po ostatniej wizycie może boi się że depresji dostanę bo mu naopowiadalam jaki mam nastrój ;)
Dostałam zgodę na spacery już dawno, ale co z tego... Strasznie żałuję, jest przepięknie na zewnątrz... A niby śnieg jeszcze ma spaść? :p Moja ginka ignoruje moje stany depresyjne, wysłała tylko do psychiatry. Ostatnio chodzę od lekarza do lekarza i tylko zbieram glejty na cesarkę ;D

reklama
Dostałam zgodę na spacery już dawno, ale co z tego... Strasznie żałuję, jest przepięknie na zewnątrz... A niby śnieg jeszcze ma spaść? :p Moja ginka ignoruje moje stany depresyjne, wysłała tylko do psychiatry. Ostatnio chodzę od lekarza do lekarza i tylko zbieram glejty na cesarkę ;D

Tak, jest pięknie na zewnątrz :)

Drobniutki,2900 i 56 cm.Najgorzej jest wstać a później leci:)Jeszcze się okazało,że mam zrosty po pierwszej cesarce i było ciężko.Prawie godzinę mnie szyli.
Katiuszka gratulacje!! Maly wcale nie taki maly jak na 37 tc. Moj w 39 tc mial 3060 i 54 cm. A co do piersi to znam ten bol moja cora nie umiala lapac i tak mnie poranila ze szok za to Patryk to pijawka od poczatku. Sprobuj scisnac koncowke piersi przy sutku tak splaszczyc a Olka podraznic sutkiem po ustach by je otworzyl szeroko i wtedy wsadź tak splaszczona piers on powinien gleboko zlapac i usta wywinac w takiego karpia wtedy nie bedzie bolalo i dobrze bedzie ssal.

Drobniutki,2900 i 56 cm.Najgorzej jest wstać a później leci:)Jeszcze się okazało,że mam zrosty po pierwszej cesarce i było ciężko.Prawie godzinę mnie szyli.
Ale długi się urodził w porównaniu do wagi ;)
Mój też miał na początku problemy ze ssaniem i pielęgniarka pomogła wpychajac poprostu i przytrzymując lekko palcem sutek. Poza tym polecam dokładać dziecko do cyca a nie wkładać cycka do buzi (mam nadzieję ze wiesz o co mi chodzi ;))

@Katiuszka81 Niby każda położna powinna być przeszkolona w doradztwie laktacyjnym, ale co z tego, jak czasem po prostu nie chcą pomóc. A jak z pokarmem? Pojawił Ci się od razu? Mam nadzieję, ze mały szybko załapie, o co chodzi.

reklama
Do góry