reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Pytam, czy naturalnie bo mimo że teraz te szyjki takie kiepskie to poród wcale nie musi być szybki. ja w pierwszej ciąży od zdjęcia pessar czyli 37 tyg miałam 3 cm rozwarcia, brak szyjki i skurcze. Lekarz mówił że poród będzie szybki bo połowa już za mną a mimo to rodzilam 9 godzin

To też słyszałam że tak się zdarza albo ciąże przenoszone.

reklama
Dziewczyny przewietrzyłam się dzisiaj wkoło mojego bloku :D radocha jak nie wiem :D dr ostatnio mówił na wizycie, że mogę się przejść chwilę jak będzie ładnie. A dzisiaj tak ciepło i słonecznie :)

To prawda z tymi szyjkami, niby niewydolne, skracaja sie za wczesnie a potem paradoks, gdy termin porodu sie zbliża to wcale nie musi byc latwo i szybko, albo porod po terminie :blink:

Pytam, czy naturalnie bo mimo że teraz te szyjki takie kiepskie to poród wcale nie musi być szybki. ja w pierwszej ciąży od zdjęcia pessar czyli 37 tyg miałam 3 cm rozwarcia, brak szyjki i skurcze. Lekarz mówił że poród będzie szybki bo połowa już za mną a mimo to rodzilam 9 godzin
Ile dni po zdjęciu pessara zaczęłaś rodzić? Ja się ze swoim żegnam we wtorek i jestem tym przerażona :(

Dziewczyny przewietrzyłam się dzisiaj wkoło mojego bloku :D radocha jak nie wiem :D dr ostatnio mówił na wizycie, że mogę się przejść chwilę jak będzie ładnie. A dzisiaj tak ciepło i słonecznie :)
Zazdroszczę, przez spojenie łonowe nie dojdę dalej niż do toalety bez jęku :p

@AGACZARNA8989 super, może i dla mnie jest nadzieja i wytrzymam do pierwszego :)

@Katiuszka81 gratki! Wszystko z Wami dobrze?

reklama
Do góry