reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Przypomnij mi skąd jesteś? Jak masz blisko na Śląsk to polecam dr Agatę Włoch. Zajmuje się serduszkami dzieci w brzuszku i pomogla mojej znajomej.
Jeżeli martwi Cię ta sytuacja (a wiem że tak jest) to może udaj się do specjalisty od usg jeszcze żeby z nim skonsultować się. Tak myślę :*
Mieszkam do końca ciąży w Krakowie. Dzięki za namiar, będę miała w pamięci, choć żeby się wybrać na Śląsk, musiałabym mieć przy sobie męża, a on w Warszawie. Jeszcze nie wiem, co zrobić, bo na razie mam opinię dobrej specjalisty od usg, że jest podejrzenie tej wady, ale ona nie zalecała robić nic w ciąży - mówi, ze to nieduża wada i wystarczy zbadać serce po narodzinach. Ale mój lekarz stwierdził, ze zrobimy echo. Myślę, że zrobię to badanie i wtedy zdecyduję, co dalej.

reklama
A który tydzień u Ciebie i ile ważyło dziecko ostatnio? też się martwię,bo mam mały brzuch i dziecko też drobne.W 29 tyg.ważył 1355 i dziewczyny z oddziału które też miały usg mówiły,że to bardzo mało a lekarz powiwdział,że idealna waga.No i jakoś mi to tak w głowie siedzi.
Widzisz, mój jeszcze mniej - 30+1 1337g, a lekarz się nie przejmuje. U Ciebie chłopak czy dziewczynka? Ja się właśnie zorientowałam, że mój lekarz ma ustawione w systemie, ze każde dziecko, to dziewczynka i nie zmienia tego, więc może dlatego też się tak nie przejmuje małą wagą, dziewczynki mają inne normy.

Widzisz, mój jeszcze mniej - 30+1 1337g, a lekarz się nie przejmuje. U Ciebie chłopak czy dziewczynka? Ja się właśnie zorientowałam, że mój lekarz ma ustawione w systemie, ze każde dziecko, to dziewczynka i nie zmienia tego, więc może dlatego też się tak nie przejmuje małą wagą, dziewczynki mają inne normy.
U mnie chłopak.A ile teraz ma to nie wiem,bo chodzę na nfz do lekarza i usg będę miała dopiero jak mnie przyjmą do szpitala na ściągnięcie szwu.Córkę urodziłam w 40 tyg.2950 Więc też drobna .Myślę,że jak lekarz się nie przejmuje to jest ok.Po prostu będziemy mieć drobinki:)

Oczekujaca dobrze, ze jestes juz po:-) pojedz sobie słodkości, zasłużyłaś na nagrodę!
Naysan a jakbys poprosila swojego lekarza o jakieś namiary na jakiegos specjalistę od serduszek, on moze sie orientowac. Albo poszukaj przez neta i poczytaj opinie o lekarzach. W Krakowie masz duże możliwości. Uważam, ze dobrze robisz, ze chcesz to teraz sprawdzic, a potem podejmiesz decyzje co dalej.
Basia widze, ze u Ciebie wszystko duzymi krokami dąży do celu. Trzymam kciuki!

U mnie chłopak.A ile teraz ma to nie wiem,bo chodzę na nfz do lekarza i usg będę miała dopiero jak mnie przyjmą do szpitala na ściągnięcie szwu.Córkę urodziłam w 40 tyg.2950 Więc też drobna .Myślę,że jak lekarz się nie przejmuje to jest ok.Po prostu będziemy mieć drobinki:)
Oby tylko rosły te nasze drobinki. Az sprawdziłam siebie i męża. Ja się urodziłam w 32. percentylu, on w 20., więc dwa kurduple, jakby nie było.

Oczekujaca dobrze, ze jestes juz po:-) pojedz sobie słodkości, zasłużyłaś na nagrodę!
Naysan a jakbys poprosila swojego lekarza o jakieś namiary na jakiegos specjalistę od serduszek, on moze sie orientowac. Albo poszukaj przez neta i poczytaj opinie o lekarzach. W Krakowie masz duże możliwości. Uważam, ze dobrze robisz, ze chcesz to teraz sprawdzic, a potem podejmiesz decyzje co dalej.
Basia widze, ze u Ciebie wszystko duzymi krokami dąży do celu. Trzymam kciuki!
Polecił mi na razie 3 miejsca na echo, a dalej to pewnie będziemy myśleć po wynikach. Siedze od godziny na telefonie próbując sie do któregokolwiek dodzwonić :)

@Naysan tym 10 percentylem się nie przejmuj jeśli przepływy są ok. Moja młoda też jest w 10 percentylu, moze dzięki temu będzie lżejszy poród..marzenie ;)
@BaskaW czy czujesz jeszcze jakies skutki samego zdjęcia szwu? jakieś plamienia? Jeszcze tydzień i czeka mnie to samo :)

Skutki sa takie ze.ledwo chodze bardzo kuje w szyjce a najbardziej jak jest pelny pecherz. Jesli chodiz o brzuch to super lepiej niz ze szwem. Moge siedzieć chodzic itp..i od soboty oddziela mi sie czop. Latwiej sie zalatwiac. Mige sie schylac itp. No jest roznica.

@Naysan tym 10 percentylem się nie przejmuj jeśli przepływy są ok. Moja młoda też jest w 10 percentylu, moze dzięki temu będzie lżejszy poród..marzenie ;)
@BaskaW czy czujesz jeszcze jakies skutki samego zdjęcia szwu? jakieś plamienia? Jeszcze tydzień i czeka mnie to samo :)
A niechby byl nawet mały, byleby rósł z badania na badanie. Zobaczymy za dwa tygodnie. A Twoja ile waży teraz?

reklama
W ogóle takie zdziwienie dziś miałam: leżałam na kozetce u lekarza, dotknęłam brzucha i czuję, że strasznie twardy, mówię lekarzowi, żeby dotknął, a on że miękki. Czy ja mam jakąś schizofrenię? To jaki to jest twardy brzuch?

Do góry