reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja na mojej kroplowce z magnezem miałam dozowanie 7,5 mm na godzinę.
Łącznie było 80. Nie wiem czy mg czy mm.

Szyjka mierzona przedwczoraj właśnie na tym samym sprzęcie była o centymetr dłuższa. Jedynie mogę liczyć na to, że inny lekarz...
Dzięki za kciuki dziewczyny :*

reklama
Jedna tabletka Magne b6 forte ma 100mg, a bierze się tego nawet 6x, to w kroplówkach chyba musi być więcej, nie?

Ostatnia edycja:
*dorota* jak to sie nie wydluzy? To jak to sie ma do tego, ze ktos prawie wogole nie ma szyjki a po lezeniu ma ?

Napisałam tylko to, co usłyszałam od kilku lekarzy. Mi powiedzieli, że nie ma takiej możliwości, dlatego mam leżeć już do końca, pomimo brania leków, żeby nie skróciła się jeszcze bardziej i że pomimo leków i leżenia nie wróci do poprzedniej długości. Ale ja się nie znam, mówię tylko co usłyszałam od lekarzy. Może różni lekarze mają różne teorie. Nie wiem.

Wydaje mi sie, ze kroplowka ma wieksze stezenie niz tabletki. Kroplowka przedewszystkim jest wtlaczana bezposrednio do krwi. A nawet z najlepszej tabletki wchlonie sie tylko jakas czesc magnezu.

Kochane moje, które bierzecie lub bralyscie Spasmolinę. W jakiej ilości? Jedna na noc? Siostra mi przywiozła - jedna tabletka ma 60 mg.
Nie będę brała szpitalnej nospy, to nie ma sensu. Dostaję zwykłą, a w domu jadłam Forte i też nic nie działała.
Właśnie był obchód i pokazałam lekarzowi postawioną macicę. Zalecił kolejną kroplówkę magnezową, tym razem na 12 h. Jestem już po dwóch, nie widzę żadnej różnicy póki co.

Kochane moje, które bierzecie lub bralyscie Spasmolinę. W jakiej ilości? Jedna na noc? Siostra mi przywiozła - jedna tabletka ma 60 mg.
Nie będę brała szpitalnej nospy, to nie ma sensu. Dostaję zwykłą, a w domu jadłam Forte i też nic nie działała.
Właśnie był obchód i pokazałam lekarzowi postawioną macicę. Zalecił kolejną kroplówkę magnezową, tym razem na 12 h. Jestem już po dwóch, nie widzę żadnej różnicy póki co.
ja po założeniu szwu ratunkowego miałam przypisana spasmoline 3×dziennie. Brałam przez tydz, teraz biorę sporadycznie, jak mocniej boli mnie brzuch. Nie bój się jej, jak masz zalecenia to bierz, na ból brzucha i skurcze jest super, zaczyna działać mniej więcej po pół godz, a później brzuch jest miękki i taki rozluzniony. Ja osobiście polecam

@izaiv1985 te zalecenia sama sobie wydalam, bo w szpitalu podają mi nospę, która jest dla mnie jak powietrze. Ale do nich nic nie dociera.
Będę brać spasmolinę, zbyt wiele do stracenia...Może akurat zadziała.

Ja miałam zalecenie 3x1 po wyjściu ze szpitala, teraz mam doraźnie tylko :)

reklama
Do góry