to właśnie oznacza,że jest miękka szyjka. Ja mialam takie same wrażenie i u mnie dodatkowo bylo 3cm rozwarcia. A nic Cię nie boli?@Zzzzzz jezeli chodzi o takie odczucie w pochwie to u mnie tez jest tak "miękko" jakby bylo wszystko rozpulchnione. Nie wiem właśnie czy to nie objaw miekkiej szyjki bo ja mam miekka.
reklama
Naysan
Fanka BB :)
Oby tak się stało, trzymam za Ciebie kciukiBędą próbowali mnie wypuścić na święta, ale to zależy co pokaże usg szyjki. Może jutro zmierzy inny gin i powie, że jest 35 a nie 25 mm...daj Boże.
25 mm to nie jest tak źle. Ja przed szwem ratunkowym wcale nie miałam szyjki, tylko 3 cm rozwarcia. Po założeniu szwu mam 25mm szyjki i wydaje mi się ona bardzo długaBędą próbowali mnie wypuścić na święta, ale to zależy co pokaże usg szyjki. Może jutro zmierzy inny gin i powie, że jest 35 a nie 25 mm...daj Boże.
Zzzzzz
Ciąża to temat niezbadany pomimo ze jest to medycyna. Lekarze dalej nie wiedza czy szyjka moze sie wydłużyć czy nie, czy nospa szkodzi czy pomaga, czy lepiej jest chodzić czy leżeć, czy na prawym czy na lewym boku... Same sie tego nie dowiemy pozostaje nam znaleźć jednego dobrego gina i mu się oddać.
*Dorota*
Gdyby moja ginekolog przyjmowała w domu to pewnie bym z nią zamieszkała.
Hehehe, noo ja, jak przed ciążą nie lubiłam chodzić do ginekologa, tak teraz jakby tylko było można, chodziłabym codziennie
Naysan
haha najpierw się oddać, a potem jeszcze poślubić, jak tu już kiedyś było sugerowaneCiąża to temat niezbadany pomimo ze jest to medycyna. Lekarze dalej nie wiedza czy szyjka moze sie wydłużyć czy nie, czy nospa szkodzi czy pomaga, czy lepiej jest chodzić czy leżeć, czy na prawym czy na lewym boku... Same sie tego nie dowiemy pozostaje nam znaleźć jednego dobrego gina i mu się oddać.
Paula_12345
Moja szyjka też się wydłużyła po założeniu szwu, potwierdzone u dwóch lekarzy. Z resztą sama to zauważyłam na USG, mój lekarz mi pokazuje jak to wygląda. Fakt że część pomiarów jest źle zrobiona, ale po lekach i leżeniu szyjka może się wydłużyć, szczególnie jak jest miękka, wtedy bardziej pracuje. mój gin pierwsze o co mnie zapytał jak zobaczył po raz pierwszy skrócona szyjkę czy uprawiałam seks w ciągu ostatnich kilku dni, bo szyjki wtedy się skracają znacznie na jakiś czas i potem wracaja do swojej długości. Słyszałam też że twarde szyjki jak się skracają to już permanentnie. Ale to jest właśnie taki minus że do końca nie wiadomo niczego na pewno, leżeć czy polegiwac, jakie leki, czy brać sterydy.. Co lekarz to opiniaJeśli chodzi o wydłużenie to skrócona szyjka już się nie wydłuży. Jedyna opcja, że była inaczej mierzona. Mój lekarz mówi, że każdy mierzy inaczej, ale wystarczy też że jest inny model aparatu do usg i też już różnica może być. To tak samo jak z wagą dzieci. Zawsze jest jakiś błąd pomiaru. Ale tak dla małego pocieszenia... Ja mam 20mm, żadnego zabezpieczenia i bliźniaki w środku, więc u Ciebie jeszcze jest całkiem spoko trzymam kciuki, żeby Cię szybko wypuścili
@Zzzzzz daj znać ile będzie ważyła Twoja mała przy następnym pomiarze.
reklama
Oczekujaca123
*dorota* jak to sie nie wydluzy? To jak to sie ma do tego, ze ktos prawie wogole nie ma szyjki a po lezeniu ma ?
Podziel się: