reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Naysan nosz cholewka za skarby świata nie pasuje do mojego dizajnu. Sypialnie mam w kolorze butelkowej zieleni meble sa biale b dodatki zlote wiec próbowałam sobie to wyobrazić i nie da rady a szkoda bo ma wszystko czego mi trzeba. Szukam więc dalej.

reklama
Ja mam od dawna dwóch a to dlatego ze prowadzący jest blisko ale nie ma nawet usg. Do tego to starszy Pan i sam mnie wysyła na lepsze usg prenatalne gdzieś indziej. Drugi ma dobry sprzęt usg, ma bardzo dobre opinie, taki ideał ale mam do niego ok 70-80 km więc daleko. Nie mam z kim syna zostawiać. Ufam obu i żaden nie podwazyl opinii drugiego a ja zawsze jednemu i drugiemu wszystko opowiadam.
Teraz też radzę się was ponieważ najzwyczajniej w świecie jestem przestraszona. Boję się o syna. Cały czas o tym myślę i nie mogę spać. Długo tak nie pociagne a mam jeszcze starszego syna pod opieką.
To normalne, ze masz głowę zaprzatnieta ciaza, wszystko sie mocno przezywa, szczegolnie trudnosci. W dzien jakos daje sie rade, czas mija, ale noce czasami sa trudne, nasze glowy wariują i ciezko odciąć się od problemow. Ja nie twierdze, ze jeden lekarz bedzie podwazal zdanie drugiego, ale lekarze maja rozne metody leczenia, nawet czytajac forum o szyjkach jedni kaza lezec, drudzy kaza oszczedzac sie. Ja bedac w szpitalu, podczas jednego pobytu bylam badana przez wielu lekarzy i slyszalam rozne opinie o swojej szyjce, jedni twierdzili, ze jest miekka, drudzy, ze nie, a jeden lekarz, powiedzial, ze jest male rozwarcie, co mnie dobilo, a moj lekarz, na ostatniej wizycie pokazal mi dokladnie na usg, ze zadnego rozwarcia nie ma. Dlatego uwazam, ze lepiej miec kogos komu sie ufa.

Mam takie swoje powiedzenie, ze jak jest dobrze, to jest dobrze, kazdy lekarz bedzie dobry. Ale jak sa problemy, to trzeba miec kogos, komu zaufamy, musimy czuc sie bezpiecznie. I wtedy dobrze jest znalezc odpowiedniego specjaliste, nawet spoza swojego miasta.

@Naysan nosz cholewka za skarby świata nie pasuje do mojego dizajnu. Sypialnie mam w kolorze butelkowej zieleni meble sa biale b dodatki zlote wiec próbowałam sobie to wyobrazić i nie da rady a szkoda bo ma wszystko czego mi trzeba. Szukam więc dalej.
Jak znajdziesz, do daj znać, może i ja na tym skorzystam:) U nas też by nie pasowało, jest minimalistycznie, biel i drewno. W dodatku unikamy tekstyliów, bo osiadają na nich kłaki kota, a mój mąż ma na niego mega uczulenie.

To normalne, ze masz głowę zaprzatnieta ciaza, wszystko sie mocno przezywa, szczegolnie trudnosci. W dzien jakos daje sie rade, czas mija, ale noce czasami sa trudne, nasze glowy wariują i ciezko odciąć się od problemow. Ja nie twierdze, ze jeden lekarz bedzie podwazal zdanie drugiego, ale lekarze maja rozne metody leczenia, nawet czytajac forum o szyjkach jedni kaza lezec, drudzy kaza oszczedzac sie. Ja bedac w szpitalu, podczas jednego pobytu bylam badana przez wielu lekarzy i slyszalam rozne opinie o swojej szyjce, jedni twierdzili, ze jest miekka, drudzy, ze nie, a jeden lekarz, powiedzial, ze jest male rozwarcie, co mnie dobilo, a moj lekarz, na ostatniej wizycie pokazal mi dokladnie na usg, ze zadnego rozwarcia nie ma. Dlatego uwazam, ze lepiej miec kogos komu sie ufa.
Mój lekarz prowadzący chyba by się z nikim nie dogadał, on się ciągle z kimś procesuje :) ale na szczęście w obronie pacjentek. Z kolei nowa lekarka była oburzona tym, jak mnie prowadzi i nawet nie chciała wiedzieć, jak się nazywa z obawy, ze mógłby się okazać jakimś jej kolegą. Taka to symbioza:)

@Donata83 czesc. Ja mam szew od 5 tyg. Obecnie wszystko ok.

Dziewczyny zapomnialam Wam powiedzieć ze rozmawialam z lekarzem o porodzie i On kest za tym ze szew ma byc sciagnety i od razu cc zeby nie było sytuacji ze nei zdaza zaragowac.

Aaa i nie chce zapeszac ale od wizyty dobrze sie czuje. Nie wiem czy ten potas pomógł czy tylko zbieg okolicznosci. Czy to moja psycha tak dziala po dobrych wiesciach.

reklama
@Audia20 sa takie z chicco tylko z otwieranym bokiem i wtedy mozna robic przystawkę do lozka. Ja mialam kupic ale stwierdzilam ze i tak bede wstawac w nocy do karmienia piersia a na lezaco nie lubie. Przynajmniej tak z corka bylo.

A ten bujaczek jako fotelik do karmienia chyba sie nie nadaje. Bo bedzie brudny jak cholera. Jak cos dziecku poleci.

Ostatnia edycja:
Do góry