reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Agatka29 gratulacje! Jesteś już bezpieczna :)

Menia2018 mmusis usisz byc dobrej myśli. Postaraj się skupić na czyms innym. Ja póki co odpuszczam sobie oglądanie filmików o porodzie, pielęgnacji(planowalam to robić zamiast szkoły rodzenia) , czytania jakie powikłania mogą grozić wczesniakowi itd bo tylko byłam przez to wszystko mega zestresiwana. Jedynie co to wchodzę na to forum... A tak to oglądam tv i czytam książki chiciaz nie mam jeszcze wyprawki. Ale muszę się od tego wszystkiego odciąć chociaż na chwilę...

reklama
Dziś kończę 35 tc. Szyjka 10 mm, ale szew jeszcze trzyma. Za 2 tygodnie mam mieć ściągany szew(jeśli oczywiście do tego czasu nie urodzę). Lekarz powiedział, że ciąża donoszona to skończony 37 tc.

Dziś kończę 35 tc. Szyjka 10 mm, ale szew jeszcze trzyma. Za 2 tygodnie mam mieć ściągany szew(jeśli oczywiście do tego czasu nie urodzę). Lekarz powiedział, że ciąża donoszona to skończony 37 tc.
Tak ciaza donoszą to 37+0 ja mam wizyte za 12 dni i pewnie wtedy sciagnie pessar,
Musimy dac rade
Menia2018 zaloza pessar i dotrzymasz do terminu

Agatka29 gratulacje! Jesteś już bezpieczna :)

Menia2018 mmusis usisz byc dobrej myśli. Postaraj się skupić na czyms innym. Ja póki co odpuszczam sobie oglądanie filmików o porodzie, pielęgnacji(planowalam to robić zamiast szkoły rodzenia) , czytania jakie powikłania mogą grozić wczesniakowi itd bo tylko byłam przez to wszystko mega zestresiwana. Jedynie co to wchodzę na to forum... A tak to oglądam tv i czytam książki chiciaz nie mam jeszcze wyprawki. Ale muszę się od tego wszystkiego odciąć chociaż na chwilę...
No właśnie ja czytam i czytam jak więcej wiem bardziej się boje. Mój maluszek jeszcze taki malutki waży 1,4 kg. Dostałam sterydy, rozkurczowo zastrzyki i duphason doustnie. Jeszcze ta cukrzyca ciążowa. Wszystko na raz. Ciężko mi choć wiem że muszę być silna.

Wyprawka też w proszku. Nic nie mam. Siostra obiecała że wszystko ogarnie. Ja muszę leżeć to ewentualnie internetowe zakupy zostają.

Menia2018 nie czytaj. Naprawdę. Ja też wcześniej czytakan dużo i to byk błąd bo miałam takie nerwy że szkoda gadać.... A powiedz czy stres jest Ci teraz potrzebny ? Moja mała np. malo przybierala kiedy byłam w szpitalu, a więcej kiedy leżałam w domu. Nie wiem czy to faktycznie moze mieć wpływ ale mój mąż twierdzi ze to może być właśnie przez stres.... Na początku kiedy robili mi ktg w szpitalu przez cały czas obserwowałam wydruk spocona i czerwona jak burak z nerwów. Pozniej w trakcie ktg czytałam książkę i tylko co jakis czas zerkalam na wydruk. Spróbuj się trochę uspokoić bo mi też dawali na początku relanium w szpitalu... Ale nie chciałam brac kolejnego swinstwa więc musiałam sir w inny sposób wyciszyć

No właśnie ja czytam i czytam jak więcej wiem bardziej się boje. Mój maluszek jeszcze taki malutki waży 1,4 kg. Dostałam sterydy, rozkurczowo zastrzyki i duphason doustnie. Jeszcze ta cukrzyca ciążowa. Wszystko na raz. Ciężko mi choć wiem że muszę być silna.
dasz rade kochana! Zobacz 30 tydz to juz z górki, wszystko bedzie dobrze:) Ja tez pessar mialam zakladany w 30 tyg na niecałe 15mm szyjki. I dalej jestem w dwupaku:) Dasz rade, nie stresuj się, współczuję, że tak wszystko naraz sie czepia..coś o tym niestety wiem, ale jeszcze chwila i odejdzie wszystko w niepamięć:)

Ja też niestety nic sama nie kupilsm i strasznie nad tym ubolewam bo uwielbiam zakupy i nie mogłam się tego doczekać. Ubranka kupiłam przez internet, nosidełko mąż. Łóżeczko kupi pierwsze lepsze, najprostsze i uniwersalne bo nie wybiorę mebelkow przez internet. Trudno, łóżeczko nie będzie z kompletu. Wózek kupie jak urodze. Będę najwyżej z małą na początku wychodzić tylko na taras i chcemy kupic taka ala gondole chicco baby hug 4 w 1 i mam nadzieję że będzie mogła w tyn leżeć na dworze

reklama
Do góry