reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
moja kolezanka brala no spe 2tabl. 3razy dziennie forte..z przepisu lekarza, ja w poprzedniej ciąży w szpitalu oprocz lekow w kroplówkach, luteiny, magnezu w kroplowkach dostawałam tez no spe w tab.. mój lekarz jakby nie chciał sluchać w ogóle o moich twardnieniach..a ja..w strachu..i biorę i tak sie stawia.. a wizyta dopiero w czw.
Jakby moja lekarka :/ mówi magnez i tyle [emoji15]

Witajcie dziewczyny - jestem tu nowa. Chciałam poprosić o radę. Na wczorajszej wizycie 29t2d okazało się, że szyjka mi sie skróciła do 2,5 cm. Lekarz powiedział, ze to długość graniczna i że muszę się oszczędzać. Wydawało mi się, ze się raczej nie przemęczam, ale jednak chyba źle coś interpretuje .... czy teraz muszę głównie siedzieć/leżeć? Jak to u Was wyglada? Czego nie wolno robić kategorycznie? Martwię się :( czy dodatkowo bierzecie jakieś leki? Poradzicie coś?

Witajcie dziewczyny - jestem tu nowa. Chciałam poprosić o radę. Na wczorajszej wizycie 29t2d okazało się, że szyjka mi sie skróciła do 2,5 cm. Lekarz powiedział, ze to długość graniczna i że muszę się oszczędzać. Wydawało mi się, ze się raczej nie przemęczam, ale jednak chyba źle coś interpretuje .... czy teraz muszę głównie siedzieć/leżeć? Jak to u Was wyglada? Czego nie wolno robić kategorycznie? Martwię się :( czy dodatkowo bierzecie jakieś leki? Poradzicie coś?

Witaj w gronie tzw Krótkich Szyjek (jak to któraś dziewczyna ładnie nazwała, jak nazwa kapeli ;)) na pewno znajdziesz tu wiele informacji, ja dołączyłam kilka dni temu, to wyjątkowe forum bo naprawdę żywe!!! :) ja mam 26 mm od 25 tygodnia, założony Pessar, luteina dwa razy dziennie, no spa rano i wieczorem, gdy uznam ze trzeba, i nakaz odpoczynku i polegiwania :)

Witaj Maryn123. Ja mialam szyjke dlugosci 26 mm w 20 tc. Teraz 22+3, szyjka 32 mm, bardzo.duzo leze, lepiej nie siedziec, w pozycji lezacej mniejszy jest nacisk na szyjke. Czasem wyjde na maly spacer, mam trzylatka w domu, wiec ugotuje obiad na 2 dni, powiesze pranie. Glowa do gory, jestes juz daleko, szyjka jest na granicy,ale tragediu nie ma:)

Witaj Maryn123. Ja mialam szyjke dlugosci 26 mm w 20 tc. Teraz 22+3, szyjka 32 mm, bardzo.duzo leze, lepiej nie siedziec, w pozycji lezacej mniejszy jest nacisk na szyjke. Czasem wyjde na maly spacer, mam trzylatka w domu, wiec ugotuje obiad na 2 dni, powiesze pranie. Glowa do gory, jestes juz daleko, szyjka jest na granicy,ale tragediu nie ma:)

Czyli stanie i leżenie lepsze od siedzenia? No tego nie wiedziałam właśnie. A jak czeka mnie długa podróż jednego dnia - autem - ok 600 km w dwie strony - to mogę jechać, czy lepiej np. Na dwa dni?

Niestety stanie tez nie wchodzi w gre...grawitacja dziala. Dodatkowo jak dzidzia glowka do.dolu to mocniej ta nasza szyjke macicy uciska. Najlepiej jak najwiecej lezec. Jestes juz w 30tc,normalne, ze szyjka zaczyna sie skracac. Pooszczedzaj sie jeszcze chwile i bedzie dobrze:)
Ja taka dluga podroz w miare mozliwosci bym odlozyla w czasie.... a jesli musisz to moze istnieje mozliwosc rozlozenia podrozy na 2 dni i rozlozenia siedzenia?

reklama
Hej nic się nie martw ,ja z szyjka 2,4 od 18 tyg a Tobie to już malutko zostało ;)
Łez jak tylko masz możliwość,jakie zalecenia masz ,leki ? Pewnie częściej musisz teraz na wizyty żeby kontrolować szyjke ?

Do góry