reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
moja kolezanka brala no spe 2tabl. 3razy dziennie forte..z przepisu lekarza, ja w poprzedniej ciąży w szpitalu oprocz lekow w kroplówkach, luteiny, magnezu w kroplowkach dostawałam tez no spe w tab.. mój lekarz jakby nie chciał sluchać w ogóle o moich twardnieniach..a ja..w strachu..i biorę i tak sie stawia.. a wizyta dopiero w czw.
Jakby moja lekarka :/ mówi magnez i tyle [emoji15]

Witajcie dziewczyny - jestem tu nowa. Chciałam poprosić o radę. Na wczorajszej wizycie 29t2d okazało się, że szyjka mi sie skróciła do 2,5 cm. Lekarz powiedział, ze to długość graniczna i że muszę się oszczędzać. Wydawało mi się, ze się raczej nie przemęczam, ale jednak chyba źle coś interpretuje .... czy teraz muszę głównie siedzieć/leżeć? Jak to u Was wyglada? Czego nie wolno robić kategorycznie? Martwię się :( czy dodatkowo bierzecie jakieś leki? Poradzicie coś?

Witajcie dziewczyny - jestem tu nowa. Chciałam poprosić o radę. Na wczorajszej wizycie 29t2d okazało się, że szyjka mi sie skróciła do 2,5 cm. Lekarz powiedział, ze to długość graniczna i że muszę się oszczędzać. Wydawało mi się, ze się raczej nie przemęczam, ale jednak chyba źle coś interpretuje .... czy teraz muszę głównie siedzieć/leżeć? Jak to u Was wyglada? Czego nie wolno robić kategorycznie? Martwię się :( czy dodatkowo bierzecie jakieś leki? Poradzicie coś?

Witaj w gronie tzw Krótkich Szyjek (jak to któraś dziewczyna ładnie nazwała, jak nazwa kapeli ;)) na pewno znajdziesz tu wiele informacji, ja dołączyłam kilka dni temu, to wyjątkowe forum bo naprawdę żywe!!! :) ja mam 26 mm od 25 tygodnia, założony Pessar, luteina dwa razy dziennie, no spa rano i wieczorem, gdy uznam ze trzeba, i nakaz odpoczynku i polegiwania :)

Witaj Maryn123. Ja mialam szyjke dlugosci 26 mm w 20 tc. Teraz 22+3, szyjka 32 mm, bardzo.duzo leze, lepiej nie siedziec, w pozycji lezacej mniejszy jest nacisk na szyjke. Czasem wyjde na maly spacer, mam trzylatka w domu, wiec ugotuje obiad na 2 dni, powiesze pranie. Glowa do gory, jestes juz daleko, szyjka jest na granicy,ale tragediu nie ma:)

Witaj Maryn123. Ja mialam szyjke dlugosci 26 mm w 20 tc. Teraz 22+3, szyjka 32 mm, bardzo.duzo leze, lepiej nie siedziec, w pozycji lezacej mniejszy jest nacisk na szyjke. Czasem wyjde na maly spacer, mam trzylatka w domu, wiec ugotuje obiad na 2 dni, powiesze pranie. Glowa do gory, jestes juz daleko, szyjka jest na granicy,ale tragediu nie ma:)

Czyli stanie i leżenie lepsze od siedzenia? No tego nie wiedziałam właśnie. A jak czeka mnie długa podróż jednego dnia - autem - ok 600 km w dwie strony - to mogę jechać, czy lepiej np. Na dwa dni?

Niestety stanie tez nie wchodzi w gre...grawitacja dziala. Dodatkowo jak dzidzia glowka do.dolu to mocniej ta nasza szyjke macicy uciska. Najlepiej jak najwiecej lezec. Jestes juz w 30tc,normalne, ze szyjka zaczyna sie skracac. Pooszczedzaj sie jeszcze chwile i bedzie dobrze:)
Ja taka dluga podroz w miare mozliwosci bym odlozyla w czasie.... a jesli musisz to moze istnieje mozliwosc rozlozenia podrozy na 2 dni i rozlozenia siedzenia?

reklama
Hej nic się nie martw ,ja z szyjka 2,4 od 18 tyg a Tobie to już malutko zostało ;)
Łez jak tylko masz możliwość,jakie zalecenia masz ,leki ? Pewnie częściej musisz teraz na wizyty żeby kontrolować szyjke ?

Do góry