reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem już po badaniu wszystko dobrze, szew trzyma i nie wpukla się. Jednak nie byłam u swojego prowadzącego bo akurat ma urlop. I nie byłabym sobą gdybym nie miała wątpliwości :dry: Przed założeniem szwu szyjka miała mniej niż 1cm, po założeniu szwu miała 2cm a dziś 16mm każdy pomiar inny lekarz i inne usg. Lekarz mówił że może być błąd pomiar :hmm: ?

U mnie pomiary wahały się miedzy 15-30 mm także wydaje mi się, ze to zależy od lekarza. Mojej lekarce wychodziło mniej, drugiemu który mnie kontrolował więcej- podobno zależy jak się uciśnięcie szyjkę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie chyba cos się zaczyna ruszać, od dwóch dni gorzej się czuje, pojawiły się bóle jak na miesiączkę, skurcze dalej nieregularne. Czekamy na rozwój sytuacji :) trzymajcie kciuki :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny jak samopoczucie? U mnie dzisiaj coś kiepsko. Czuje się jak by ta ciaza trwała juz 2 lata:o
Hej :) ja codziennie skreślam dni w kalendarzu! I jeszcze tyle czasu przede mną ;/ oby tylko dotrwać ,ja jak narazie oszczędzam się od początku lutego a jeszcze minimum 3 miesiące które bym chciała wytrzymać !!! A ty jak tam nadal w szpitalu ?
A ty masz już rozwarcie ? Bo już nie pamiętam ?

Ostatnia edycja:
Tak ja dalej w szpitalu:( tez odliczamy dni chociaż jeszcze te 5 tyg chciała bym wytrzymac; ( ale coraz mi ciężej. Juz coraz bardziej nie mam sił chciała bym do domu z drugi ej strony boje się żeby znowu nie zlapaly mnie skurcze wiec na własne zadanie tez boje się wypisać :sad: stwardnial mi dzisiaj kilka razy brzuch i juz miałam czarne wizje. Moglby być juz chociaż 10 kwiecień a nie 10 marzec:(

Tak ja dalej w szpitalu:( tez odliczamy dni chociaż jeszcze te 5 tyg chciała bym wytrzymac; ( ale coraz mi ciężej. Juz coraz bardziej nie mam sił chciała bym do domu z drugi ej strony boje się żeby znowu nie zlapaly mnie skurcze wiec na własne zadanie tez boje się wypisać :sad: stwardnial mi dzisiaj kilka razy brzuch i juz miałam czarne wizje. Moglby być juz chociaż 10 kwiecień a nie 10 marzec:(
Też już bym chciała kwiecień a w moim przypadku to i końcówka mają :) który masz już tydzień?
Z ta tęsknota za domem to się nie dziwię,tyle czasu już poza domem,ale wiadomo że jesteś spokojniejsza w szpitalu bo calc czas pod opieką!!

reklama
Do góry