Agatka29
Fanka BB :)
No właśnie nie mam nic, w pierwszej ciąży miałam od 19 tyg pessar i dlatego jadę teraz na spr szyjki bo od d wizyty minęło już 2 tyg a później znowu za 2 tyg lekarz stwierdził że trzeba ją teraz częściej spr że względu na pierwszą ciążę, ja też startuje z szyjka 3 cm, ale teraz nie mogę sobie pozwolić na lezenie bo w domu 3 latek i takie codzienne obowiązki chyba mnie nie ominą muszę zrobić obiad bo musi coś jeść ze sprzątaniem to tylko troszkę podgarne po śniadaniu obiedzie i zabawki żeby dało się przejść no i zakupy spożywcze narazie robięTak, ja mam przed sobą ostatni miesiąc i właściwie mogę rodzic - chociaż w planach jest cesarka przez wąska miednice, bo jestem bardzo bardzo szczupła, a leżę od 2 tygodni- wcześniej szyjka mimo skurczy stała w miejscu, wiec normalnie funkcjonowałam. Jestem bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia, jutro wizyta i zobaczymy jak się szyjka miewa. Mam nadzieje, ze w razie czego lekarz założy mi pessar. Mojej bratowej dokładnie w tym okresie ciąży odeszły wody płodowe i urodziła wcześniaczka, mały jest zdrowy, ale bardzo chce uniknąć stresów przez jakie przeszli. Tyle ze ona miała bezobjawowe zakażenie e. Coli i to spowodowało pęknięcie pęcherza płodowego.
A co do twardnien macicy- jestem przykładem, ze nie musza prowadzić do skracania się szyjki- u mnie przez 10 tyg ze skurczami szyjka stała w miejscu, a ciąże zaczynałam z krótka szyjka bo miała tylko 3 cm.
Ty jak kojarzę masz chyba masz cos założone ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom