reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@___Asia... Mi na kaszel pomogła Isla, warto spróbować
Isle mam zawsze przy lozku, az sie zastanawiam, czy jest jakis limit, ile tego moge zjeść :) osttanio faktycznie mnie na chwile
uratowała, ale dopiero jak zjadłam dwie na raz. Szkoda mi dzieciaka w środku, ze ma takie nagle trzęsienia brzucha od tego kaszlu.

Odebrałam wyniki badań do porodu i zamiast toxo mam nagle różyczkę jeszcze raz. No bez sensu. Albo pani pielęgniarka zle wpisała, albo q laboratorium zrobili nie to, co trzeba. Bedzie do powtórki.

reklama
Kurcze przez te twardnienia niepokoi mnie każde ukłucie czy dyskomfort. Dziś już przeszło. Mam nadzieję, ze szyjka dalej trzyma i nie będę musiała ograniczać aktywności fizycznej. Mówiąc szczerze lepiej czuje się, gdy funkcjonuje w miarę normalnie niż gdy duzo leżałam i każdy obchodził się ze mną jak z jajkiem.

Mam nadzieje, że wywoływanie nie będzie bardzo bolesne. A czemu nie chca czekać na samoistną akcję?
takie są procedury z matkami cukrzycowymi z insulina...38 tydz i kończą ciążę.

Dziewczyny co tak tu dziś głucho, jak sie czujecie? U mnie zdecydowanie dziś gorszy dzień. Brzuch twardnieje, a ja kiepsko się czuje, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Znowu zaczynam sie stresować nadchodzącą wizytą - czy szyjka jednak sie nie skróciła, bardzo zalezy mi żeby móc być aktywną jak najdłużej.

Hej. Ja dzis wizyta, tez mi zależy zeby byc aktywna do konca grudnia, no chociaż do środy :) w 32 tc miałam łożysko o 2 stopniu dojrzałości i troche sie martwie, zeby jeszcze pociągnęło... brzuch spina sie juz bardzo czesto, czy noc czy dzien. No i kłuje mnie mega, jak Izka sie rusza i gmera na dole.

Dziewczyny, ja rozumiem że chcecie być aktywne, ale każda ciąża jest inna i wymaga od nas czego innego. Najważniejsze że nie o nas tu chodzi, tylko o maluszki :)

Hej. Ja dzis wizyta, tez mi zależy zeby byc aktywna do konca grudnia, no chociaż do środy :) w 32 tc miałam łożysko o 2 stopniu dojrzałości i troche sie martwie, zeby jeszcze pociągnęło... brzuch spina sie juz bardzo czesto, czy noc czy dzien. No i kłuje mnie mega, jak Izka sie rusza i gmera na dole.
Napisz jak po wizycie bo mnie tez strasznie kluje jak mloda sie rusza i jestem ciekawa co to a wizyte mam za tydzień.

reklama
Ja po wizycie czuje sie jak na tykającej bombie. 35+5, a wszystko juz gotowe do porodu. Szyjka przepuszcza palec, dziecko ułożone bardzo dobrze. A dopiero dzis miałam pobrany gbs, nie mam świeżutkiej morfologii i tonę prezentów do spakowania. Aaa Izka poczekaj chociaż do środy!!!

Do góry