Evelina87r
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja już bym mogła rodzić bo bez tego czopu chodzić nie chce za długo. Więc wrócę do domu i będę działaćJak się weźmiesz za te porządki to zaraz będziesz pędzić z powrotem [emoji23] nie no, dobrze, że puszczają Cię do domu.
Też bym musiała powoli się za to zabierać [emoji57] niby nie mam dużo, ale na raz nie ogarnę.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z początku jak się dowiedziałam że się szyjka skraca to się przeraziłam i leżałam plackiem. Tylko kibelek i lodówka. Ale potem zaczęłam czuć że to leżenie mi tak nie służy, więc zaczęłam wędrować po domu, robię lekkie rzeczy, ale większość czasu poleguję. Rzadko bo rzadko, ale odwiedzę nawet teściów - a to 4 piętro, więc człapię do nich mega długo, ale też czuję że jest ok. No i na wizytach to potwierdza gin. Także musisz się wsłuchać w organizm. Mój potrzebuje czasem żebym funkcjonowała po prostu, tylko na bardzo niskich obrotach.Założę się, że był już poruszany tutaj ten temat
Ale może powiecie mi co myślicie o tym, że przy skracającej się szyjce mamaginekolog zaleca oszczędny tryb życia, a nie całkowity reżim łóżkowy jak najczęściej zalecają lekarze?
W sumie mi na izbie przyjęć lekarz powiedział, że mam dużo leżeć, ale nie popadać w paranoję i mogę sobie podreptać po domu trochę. A potem przyszedł ordynator i powiedział, że mam leżeć plackiem z tyłkiem w górze i tylko wc.
I bądź tu mądra.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No to obydwie czekamy na poródCześć, mi dziś zaczął czop odchodzić. Myślałam z początku, że to po zdjęciu krążka, delikatne brązowe upławy, bo mogło tak być, ale po krótkim spacerze to jednak jest czop (galareta)
W którym szpitalu byłaś??No to obydwie czekamy na poród
Wiesz co!? U siebie w powiatowymW którym szpitalu byłaś??