reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja badam co 2tyg ręcznie i usg, ale mam twardą. Tez mialam mozliwosc prowadzic ciąze prywatnie i na luxmed., ale nie chciałam robic sobie mętlika w głowie. Wybralam prywatnie 1 lekarza ktoremu ufam w 100%. Luxmed wiec zwraca mi koszty prowadzenia ciązy bez ich udzialu.

reklama
Ja badam co 2tyg ręcznie i usg, ale mam twardą. Tez mialam mozliwosc prowadzic ciąze prywatnie i na luxmed., ale nie chciałam robic sobie mętlika w głowie. Wybralam prywatnie 1 lekarza ktoremu ufam w 100%. Luxmed wiec zwraca mi koszty prowadzenia ciązy bez ich udzialu.
No ja mam jednego w Warszawie a drugiego na miejscu

W mojej ciąży mam zalecone jak najrzadsze badanie usg przezpochwowe i ręcznie - aby nie stymulować szyjki niepotrzebnie. Także raz w miesiącu po 13 tygodniu, po założeniu szwu. Przy tym zakaz seksu od pozytywnej bety i profilaktyka infekcji aby nie dokładać czynników ryzyka.

ja robię wszystkie badania w lux medzie. Założyłam kartę ciąży na początku, a chodzę prywatnie do innego lekarza.

Jestem w szpitalu, szyjka w badaniu ręcznym praktycznie zgładzono a w usg okazuje się że 31 rozwarcie dalej na opuszek. Moja szyjka jest jakaś nienormalna.

reklama
Do góry