reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja już sprawdzałam, że moja nadal pracuje w szpitalu. Będę do niej dzwonić pewnie w grudniu, żeby omówić co i jak. A u Was można oficjalnie się umówić z położną? Bo u mnie oficjalnie można było tylko przez chwilę..
u nas na stronie szpitala jest wykaz z nr telefonów. Oficjalnie można.

reklama
Ja podpisałam umowe ze szpitalem, nawet nie tyle co z polozna. Jest ona do dyspozycji telefonicznej 6 tygodni przed terminem i 6 tygodni po urodzeniu, wiec tez mozna konsultować rozne pytania około-noworodkowe.

Rety dziewczyny, co ja przeżyłam. Maz kupił pomelo. Raczej nie jem, bo to s Chin jedzie, ale sie skusilam na mały kawałek. Dosłownie po jakichś 10 minutach taki mi ból w żołądku wszedł, ze nie mogłam sie ruszyć. Skurcz, kłucie, koszmar :( teraz przeniosło sie na jelita, ale nie jest juz taki przejmujący ten ból.
Nigdy nir miałam problemów z trawieniem, wiec jak cos, to uważajcie na pomelo z Lidla :(

Jakbym czytała o swoim porodzie. U mnie z młodszym było dokładnie jak u Ciebie i tylko dzięki opłaconej położnej synek jest z nami.. U mnie koszt położnej 10 lat temu to było 600zł. Teraz pewnie też koło 1000.
Ktos Ci wyjaśnił, skąd mogły sie wziac zielone wody? Zastanawiam sie, czy teraz jakos bardziej sie nie diagnozować pod koniec ciąży, jakies dodatkowe badania? U mnie żadnej infekcji nie wykryto. To skąd to zapalenie płuc...

Ktos Ci wyjaśnił, skąd mogły sie wziac zielone wody? Zastanawiam sie, czy teraz jakos bardziej sie nie diagnozować pod koniec ciąży, jakies dodatkowe badania? U mnie żadnej infekcji nie wykryto. To skąd to zapalenie płuc...
U mnie tez zielone wody byly. Corka urodzona 38t3d. Zdrowa 10pkt. Lekarz powiedzial tylko ze wody stare. Nic wiecej.

Lalki jak często można badać szyjkę przy skracajacej i miękkiej?!
Pytanie za sto punktów, sama bym chciała wiedziec... pewnie zależy jak ona reaguje na badania, czy potem sa jakies skurcze. No i co innego chyba badanie usg, a co innego zwykle. Usg jakos bym sie nie bała, bo to delikatne, ale takie zwykle dla mnie to teraz bywa lekko bolesne i wole unikać.

Dziewczyny czy bakteria mogła spowodować skrócenie się i rozwieranie szyjki?Miałam bakterie e-coli dostałam antybiotyk i niby jest wyleczona i jak na razie nic się nie dzieje.

reklama
Pytanie za sto punktów, sama bym chciała wiedziec... pewnie zależy jak ona reaguje na badania, czy potem sa jakies skurcze. No i co innego chyba badanie usg, a co innego zwykle. Usg jakos bym sie nie bała, bo to delikatne, ale takie zwykle dla mnie to teraz bywa lekko bolesne i wole unikać.
A pytam bo chodzę do dwuch lekarzy jednego mojego prowadzącego prywatnie a drugiego w ramach pakietu luxmed (i teraz w następnym tygodniu mam wizytę w luxmed w środę a u mojego w piątek )u tego z luxmed nie byłam już miesiąc i zastanawiam się czy jej nie odwołać

Do góry