reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
No dlatego wszystko pokaze ta wizyta w czw. Tak,prawie 2tyg temu bylo 26mm i twarda zamknieta. Ech... moze i masz racje. No zobaczymy co teraz usg pokaze.
Ja się dowiem w piątek to będzie 32+1tc. I mam nadzieję że będzie dobrze.
Mnie martwi jeszcze to że ja mam w 3 trymestrze więcej wydzieliny takiej białej lub bialo-żółtawej...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

hej dziewczyny! taki wątek że i radości i smutki przychodzi nam dzielić. samo życie.
ja ze swoją krótką szyjką zastanawiam się co zrobić. czy pobrać leki i poczekać do 21 listopada na następną wizytę, czy się umówić na usg dodatkowo, bo tamta lekarka zbadała mnie tylko ginekologicznie.
od tych paru dni przeszły mi bóle jakby okresowe, ale zostały takie łapiące kłujące w dole brzucha.
nie mogę z przewrotności natury, jedne szyjka twarda i się nie chce skrócić, drugie znowu krótka i jak gąbka. przepraszam że filozofuję ale pogoda tak mnie nastroiła :oops:
@madziarakr strasznie współczuję. iczmp to bardzo dobra placówka, więc trzymam kciuki żeby Cię ładnie poprowadzili zwracając uwagę na Twoją historię.
@Dżuls89 tchnęłaś nam dobrej energii i nadziei, zdrówka Wam bo szczęście już masz ;)

Tez rozważam ze jak w czw.na wizycie będzie bez zmian to i tak zeby isc na te sterydy na plucka. Tak na wszelki wypadek. Podawali Ci je w szpitalu przez jaki czas? Miałaś skierowanie na oddzial z zaleceniem tych sterydow czy sami podjeli taką decyzję? Bo wiem jak nasza sluzba zdrowia wygląda i wolalabym byc przygotowana.
Na wizycie lekarkę zaniepokoiła skrócona i miękka szyjka (to był właśnie 33t3d). Powiedziała, że może zagrażać mi poród przedwczesny. Od razu dała mi skierowanie do szpitala w Krakowie na Kopernika, gdzie sama pracuje. Na skierowaniu było tylko to,że zagraża mi przedwczesny poród, ale ona dodatkowo zadzwoniła na oddział, zarezerwowała mi lóżko (bo z miejscami bywa tu różnie...) i przekazała zalecenia co do sterydów. Jeszcze tego samego dnia dostałam pierwszą dawkę domięśniowo, a drugiego kolejną. Wyszłam po dwóch dobach, a w domu przeleżałam jeszcze 3tyg. U mnie poszło sprawnie bo lekarka wszystko załatwiła. Myślę że o ile masz wskazania co do sterydów (czyli np zagrażający poród przedwczesny, wcześniejsze poronienia lub porody przed terminem) to spokojnie powinnaś dostać odpowiednie skierowanie i szybkie podanie preparatu. U mnie to i tak było już dość późno na sterydy, często podaje się je jeszcze przed 30tc. Warto o to zawalczyć bo to jednak spore zabezpieczenie i daje przyszłej mamie duuuużo spokoju ;)

A ja Wam opowiem co mi sie znowu przytrafilo :( na poczatku sie nie przejmowalam ale teraz zaczynam panikowac :( bylam jak wiecie na wizycie w piatek u lekarza i w wynikach mialam podwyzszone proby watrobowe, ale na poczatku sie nie stresowalam bo lekarz tez nie panikowal, mowil ze to sie nie ma w zaden sposob do dziecka, zebym tylko powtorzyla wyniki i dodal jeszcze bilirubine i kwasy zolciwe i kazal zrobic usg watroby. Chcial umowic mnie za 3 tygodnie bo mowil ze wszystko teraz jest tak jak powinno byc ale ja powiedzialam ze chce przyjsc wczesniej i mam wizyte na 8 listopada. Oczywiscie krew powtorzylam wczoraj i wszystko dalej podwyzszone, usg tez zrobilam i watroba ok. Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie?

A ja Wam opowiem co mi sie znowu przytrafilo :( na poczatku sie nie przejmowalam ale teraz zaczynam panikowac :( bylam jak wiecie na wizycie w piatek u lekarza i w wynikach mialam podwyzszone proby watrobowe, ale na poczatku sie nie stresowalam bo lekarz tez nie panikowal, mowil ze to sie nie ma w zaden sposob do dziecka, zebym tylko powtorzyla wyniki i dodal jeszcze bilirubine i kwasy zolciwe i kazal zrobic usg watroby. Chcial umowic mnie za 3 tygodnie bo mowil ze wszystko teraz jest tak jak powinno byc ale ja powiedzialam ze chce przyjsc wczesniej i mam wizyte na 8 listopada. Oczywiscie krew powtorzylam wczoraj i wszystko dalej podwyzszone, usg tez zrobilam i watroba ok. Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie?
A ten wynik kwasów żółciowych masz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolyn miała podobne problemy, może jeszcze tu zajrzy i coś Ci odpowie, albo napisz do niej priva

Do góry