Dżuls89
Fanka BB :)
Tak i do tej pory jest ok. Odruch ssania również bez zarzutu. Miałam podawane sterydy na rozwój płuc w 33t3d więc to bylo dodatkowe zabezpieczenieA dzidzius sam oddychal? ???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak i do tej pory jest ok. Odruch ssania również bez zarzutu. Miałam podawane sterydy na rozwój płuc w 33t3d więc to bylo dodatkowe zabezpieczenieA dzidzius sam oddychal? ???
I jak się czujecie kochana!?!Tak i do tej pory jest ok. Odruch ssania również bez zarzutu. Miałam podawane sterydy na rozwój płuc w 33t3d więc to bylo dodatkowe zabezpieczenie
U mnie 31+4 tc ale szyjka mówi że twarda jak kamień i 3.11 jest ok. A te skurcze (był jak byłam u niego na fotelu) to powiedział że są B-H. Mam się zachowywać jakbym była po operacji. Nie łazić na zakupy nie dźwigać nie łazić na długie spacery. Ale mogę iść na plotki do koleżanki, na krótki spacer itp. Oszczędzać sie ale nie leżeć wciąż bo nie widzi takiej potrzeby!!! Tak mi powiedział drugi lekarz do którego chodzę w ramach pakietu z pracy. A moja dr prowadząca też mi powiedziała żeby się oszczędzać i polegiwac więc już sama nie wiem jak się zachowywać
ET: 07.04.2017
Ja bardzo dobrze, troszkę mnie boli krocze to wiadomo, ale mam energię i takie pozytywne nastawienie Córcia tylko śpi i je bo to są jednak uroki pierwszej doby życia pewnie w domku się rozkręci heheI jak się czujecie kochana!?!
ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Tak i do tej pory jest ok. Odruch ssania również bez zarzutu. Miałam podawane sterydy na rozwój płuc w 33t3d więc to bylo dodatkowe zabezpieczenie
Będziesz sama chciała te sterydy czy lekarz ci mówił że jak będzie tak jak było to musisz wziąć sterydy??Tez rozważam ze jak w czw.na wizycie będzie bez zmian to i tak zeby isc na te sterydy na plucka. Tak na wszelki wypadek. Podawali Ci je w szpitalu przez jaki czas? Miałaś skierowanie na oddzial z zaleceniem tych sterydow czy sami podjeli taką decyzję? Bo wiem jak nasza sluzba zdrowia wygląda i wolalabym byc przygotowana.
Witajcie
Jestem tu nowa,za bardzo nie wiem jak sie poruszac na forum.Ale chyba dobrze trafilam,bo widze ze temat nest o skurczach,bolach itp.
Jestem w 16 tc,od początku wszystko jest zke,leze juz drugi miesiac,mam duzego krwiaka.Ostatnio zaczely mnie meczyc silne skurcze,mam je niemal od poczatku ale od psru dni sa naprawdę uciazliwe.Stracilam juz nadzieje ze donosze ta ciaze Wy widze ze jestescie przy koncowkach,ja dopiero na poczatku...jutro mam wizyte u leksrza,ale obawiam sie ze to nic mi nie pomoze,lekarka bagatelizuje moje bole i krwiaka..strasznie sie martwie tymi skurczami..leze jak na szpilkach i boje sie ruszyc nawet juz zaczynam sie godzic ze strata[
Może zmień lekarke na taką co nie będzie miała tego za przeproszeniem w d?Moja zbagetelizowała moje małe rozwarcie,a potem znalazłam się w szpitalu z rozwarciem na grubość palca,teraz już jest za pózno na założenie szwu,mam zgładzoną szyjkę.Pamiętam jak się ze mnie śmiała jak mówiłam,że chciałabym donosić do 9 miesiąca,a teraz sama mi mówi,że na pewno nie donoszę.Dlatego może warto żebyś poszukała takiego lekarza co poważnie sprawę potraktuję?Nic nie jest jeszcze stracone.Bierzesz luteinę,magnez,nospe?
No wlasnie 2 tyg temu ba wizycie lekarz nic nie wspominal ale teraz chce z nim zagadac. Zeby chuchac na zimne bo to nie zaszkodzi a moze wiele pomoc. A w sytuacji skracającej się szyjki to wiecie jak jest - moment i moze byc po wszystkim.Będziesz sama chciała te sterydy czy lekarz ci mówił że jak będzie tak jak było to musisz wziąć sterydy??
Ale jak ci nie będzie się skracac to nie wiem czy to jest ci potrzebne. Bo ty masz szyjkę powyżej 2.5?!? Dobrze pamiętam?! To jak na 32 tc to podobno jest ok. Moja siostra miała w 32 tc szyjkę już 2.3 i urodziła dokładnie w 38 tc przez cc planowana i to tylko z uwagi na chorobę jelit.No wlasnie 2 tyg temu ba wizycie lekarz nic nie wspominal ale teraz chce z nim zagadac. Zeby chuchac na zimne bo to nie zaszkodzi a moze wiele pomoc. A w sytuacji skracającej się szyjki to wiecie jak jest - moment i moze byc po wszystkim.
No dlatego wszystko pokaze ta wizyta w czw. Tak,prawie 2tyg temu bylo 26mm i twarda zamknieta. Ech... moze i masz racje. No zobaczymy co teraz usg pokaze.Ale jak ci nie będzie się skracac to nie wiem czy to jest ci potrzebne. Bo ty masz szyjkę powyżej 2.5?!? Dobrze pamiętam?! To jak na 32 tc to podobno jest ok. Moja siostra miała w 32 tc szyjkę już 2.3 i urodziła dokładnie w 38 tc przez cc planowana i to tylko z uwagi na chorobę jelit.