reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dobrze że kontrola juz za tydzień, dluzej to by można juz wariować :/ W zasadzie to te wody masz w górnej granicy, nie jest to chyba jeszcze taki zły wynik, co? Tzn ja się nie znam tylko tak główkuję.
Świetna wiadomość z szyjką :D to wielki plus!
no teraz czytam ze norma do afi 20 ...najgorsze jest to ze 2 tyg temu miałam afi 12 a w sobotę na IP płyn w normie teraz czwartek afi 25 . Nie czytam już netu bo osiwieje
Hej dziewczyny! Jestem w 27 tc. Termin planowany na drugą połowę stycznia. Na usg w 22 tyg maluszek okazał się ciut większy niż norma, mam się tym nie przejmować bo oboje z mężem mieliśmy wysoką wagę urodzeniową.
Mam dietę cukrzycową, przez zawyżony jeden wynik z glukozy, dziś okazało się że dochodzi euthyrox bo tsh nie takie, hemoglobina i czerwone krwinki oczywiście w dół więc tardyferon i takie tam.
Ale co mnie zmartwiło to szyjka 2 cm do tego wszystkiego:( na szczęście zamknięta.
Na dodatek pojawiają się boleści jak przy miesiączce czasami, czasem też uczucie ciągnięcia lewego biodra. To przechodzi ale jednak. Dostałam tabletki na podtrzymanie. Kolejna wizyta za miesiąc.
Maluszek od ponad tygodnia się wierci, ale po tych wiadomościach aż się boję czasem że mu się dzieje krzywda. Łapię doły psychicznie.
Wygadałam się, ale mam nadzieję że choć część moich doświadczeń jest wam znana i możecie mi coś podpowiedzieć. Bo mi wszystko opadło tylko brzuszek podskakuje.
najważniejsze to czy ta szyjka sie skrociła czy poprostu taką masz i tyle. Nie mart się założą Ci passer polezysz w domku będzie dobrze...dziewczyny na tym wątku naprawdę ładnie donosiły. Też mam cukrzycę na początku dieta ale po 2 tyg juz dieta nie wystarczyła i mam insulinę. Nie sugeruj się tym że jeden wynik tylko zawozyny u mnie tez był lekko ponad normę po 2h...i jade na insulinie, ale to lepsze dla dziecka niż podwyższony cukier.

reklama
dzięki dziewczyny
doktor wcześniej nic nie mówiła o szyjce, jak badała mówiła tylko że wszystko dobrze. aż pojawiły się boleści w dole brzucha, skurcze i napinanie brzuszka.
przepisany mam luttagen na podtrzymanie. mam zalecenie leżeć, nie dźwigać i uważać.

Ja nadal w dwupaku 38tc+2dni dzis.. jesli do środy nie urodze chca mi wyznaczyc termin porodu i wywyolac przez cukrzycę ciazowa.. malutka ma mysle ze ponad 3 kg :) tak jak myslalam ze urodze wcześniej tak teraz jest jej dobrze w brzuszku u mamy ze nie chce wyjsc.. mimo ze prawie 4tyg temu szyjka miala tylko 15mm.. takze dziewczyny wy tez dacie rade!! :)

moje też ukochane piatki...31 tydz start...ciężko mi się cieszyć...z czegoś muszę:unsure:
To myśl o pozytywach! Kolejny t.c. odhaczony :) szyjka daje rade, wody skontrolujesz za tydzień i będzie wiadomo czy jest przyrost czy nie. Ja to zawsze uspokajam mojego męża że martwic się jeszcze zawsze zdąży, a dopóki nie wiadomo czy ma czym to po co... Dzidzia zdrowa, rozwija się dobrze i wszystko musi być ok! Wysyłam do Was internetowe całuski! <3 :-* :-* :-*

reklama
Do góry