reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A ja mam do was pytanie. Czy też tak macie że dopada wad strach przed porodem. Mnie się najczęściej zdarza popołudniu albo w nocy się budzę i boję. Szczególnie tego że nie zdążę do szpitala (około 1 godziny drogi) a dzidzia ułożona jest pośladkowo.

reklama
Na razie staram się o tym nie myśleć. Ogólnie nie boje się porodu tak jak to miało miejsce przy poprzednim. Teraz obawiam się tego czy wszystko będzie dobrze z synkiem. Córcia miałam jak to mówiła Pani dr i położna, wymarzony, książkowy poród do czasu aż urodziła się córeczka. Wtedy wszystko się zaczęło. Mała nie płakała, stosowali ambu. Trwało to zbyt długo i w momencie kiedy wjechali z oiomu ze sprzętem do reanimacji córcia zaczęła płakać. Dostała abgar 6/8. Wszystko skończyło się dobrze ale ja nie mógł długo dojść do siebie. Okazało się, że była bardzo krótka pępowina a mała rodziła się z rączką. Musiała pociągnąć za nią i doszło do niedotlenienia. Urodziła się w umiarkowanej zamartwicy. Teraz obawiam się tego niż samego porodu.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już dawno nie noszę pierścionka i obrączki:frown:. W sumie to dobrze bo teraz strasznie w nocy puchną mi palce u rąk i na pewno bym nie ściągnęła.

No wlasnie ja mam to samo od kilku dni . Palce u rąk jakieś sspuchniete i w wstawach mnie bolą rano . Jak trochę nimi poruszam cos porobie to juz nie lepiej ale i tak mam dalej lekko spuchnięte i zastanawiam sie od czego ??? Z nogami nic mi sie nie dzieje ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na razie staram się o tym nie myśleć. Ogólnie nie boje się porodu tak jak to miało miejsce przy poprzednim. Teraz obawiam się tego czy wszystko będzie dobrze z synkiem. Córcia miałam jak to mówiła Pani dr i położna, wymarzony, książkowy poród do czasu aż urodziła się córeczka. Wtedy wszystko się zaczęło. Mała nie płakała, stosowali ambu. Trwało to zbyt długo i w momencie kiedy wjechali z oiomu ze sprzętem do reanimacji córcia zaczęła płakać. Dostała abgar 6/8. Wszystko skończyło się dobrze ale ja nie mógł długo dojść do siebie. Okazało się, że była bardzo krótka pępowina a mała rodziła się z rączką. Musiała pociągnąć za nią i doszło do niedotlenienia. Urodziła się w umiarkowanej zamartwicy. Teraz obawiam się tego niż samego porodu.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie martw sie tego nie przewidzisz a niepotrzebnie myślisz o tym . Tez mam rożne myśli jednak staram sie je odganiać i w ogóle nie planować w głowie porodu. Oporcz tego co mi moze pomoc aby on był sprawniejszy . To mnie jakoś uspokaja . Kochana medycyna zaawansowana i bedzie na pewno dobrze . Na pewno !!!! Mnie bolą i puchną palce u rąk wiec to chyba juz taki objaw późnej ciąży ... w środę mam wizytę zobaczę jak szyjka i rozwarcie . Ale teraz to chce w druga stronę żeby szło dalej stopniowo [emoji846] jutro kończę 36 tc.

A z tym językiem na usg to dziecko moje tez miało wysunięty i złapał lekarz mi na zdjęciu ale nie myślałam ze to moze cokolwiek oznaczać dopiero teraz przeczytałam w necie ... ale ma kość nosowa itd Wied chyba nie bedzie chore ? Wszystkie parametry ma w normie .

No wlasnie ja mam to samo od kilku dni . Palce u rąk jakieś sspuchniete i w wstawach mnie bolą rano . Jak trochę nimi poruszam cos porobie to juz nie lepiej ale i tak mam dalej lekko spuchnięte i zastanawiam sie od czego ??? Z nogami nic mi sie nie dzieje ...

Kurcze mnie nogi też nie puchną tylko te palce u rąk po nocy. I faktycznie jak się poruszam to przechodzi. Może to dlatego że już zatrzymujemy wodę w organizmie do porodu. 36 tydzień to już super. Ja we wtorek zaczynam 35. I lekarza w poniedziałek mam.
Izuskam daj znać jak tam u lekarza.

A z tym językiem na usg to dziecko moje tez miało wysunięty i złapał lekarz mi na zdjęciu ale nie myślałam ze to moze cokolwiek oznaczać dopiero teraz przeczytałam w necie ... ale ma kość nosowa itd Wied chyba nie bedzie chore ? Wszystkie parametry ma w normie .

Ja sie przestałam martwić . Tez mam wszystkie parametry jak na wiek ciąży prawidłowe :) kosc nosowa widoczna a przezierosc karkowa byla 1.6 także w normie. Mnie bada lekarz ktory specjalizuje sie w wadach genetycznych i za kazdym razem mierzy mi dosłownie kazda czesc mojego dziecka i nigdy nic nie mówiła ze cos jest nie tak. Uchwycila jezyk i jeszcze sama mowila "zobaczcie jak wytyka jezyczek" :) takze jakby było cos źle napewno by o tym wspomniała :)

Ja sie przestałam martwić . Tez mam wszystkie parametry jak na wiek ciąży prawidłowe :) kosc nosowa widoczna a przezierosc karkowa byla 1.6 także w normie. Mnie bada lekarz ktory specjalizuje sie w wadach genetycznych i za kazdym razem mierzy mi dosłownie kazda czesc mojego dziecka i nigdy nic nie mówiła ze cos jest nie tak. Uchwycila jezyk i jeszcze sama mowila "zobaczcie jak wytyka jezyczek" :) takze jakby było cos źle napewno by o tym wspomniała :)

Mój tez mówił jakby to było fajne a poza tym mam zdjęcie gdzie wszystko widac włącznie z nosem [emoji28]
1500718574-aaaaaa.jpeg

reklama
Do góry